"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווחים בלוב: בנו של קדאפי חוסל

ערוצים ערביים דיווחו כי סייף אל־אסלאם אל־קדאפי נורה למוות בביתו • יועצו הפוליטי של סייף אל-אסלאם, עבדאללה עות'מאן, אישר את מותו • מקורות מסרו לערוץ "אל-ערביה" פרטים נוספים על החיסול

,עודכן
0השמעה
סייף אל-אסלאם אל-קדאפי. צילום: .

כלי תקשורת בלוב דיווחו הערב על חיסול בנו של קדאפי, סייף אל-אסלאם אל-קדאפי. במקביל, ערוצים ערביים ציטטו את נציגו שאמר שהוא מת.יועצו הפוליטי של סייף אל-אסלאם, עבדאללה עות'מאן, אישר את מותו.

מקור המקורב למשפחת קדאפי אמר לערוץ הסעודי אל-חדת' כי סייף אל-אסלאם חוסל כביכול על ידי מתנקשים שנמלטו במהירות לאחר שירו בו בגן של ביתו.

מהפכנים אחרי הדחתו של קדאפי (ארכיון),צילום: איי.פי

בתוך כך, חטיבה 444, מיליציה המזוהה עם ממשלת לוב המערבית בטריפולי, הכחישה שהיא מעורבת באירוע הירי עליו דווח בעיר א-זנתאן. מדובר בעיר הנמצאת מדרום-מערב לבירה טריפולי. עוד הודגש מטעם החטיבה כי אף כוח של החטיבה לא פעל בתוך העיר או בסביבתה.

סייף אל-אסלאם אל-קדאפי, אחד מבניו של הרודן המטורף שהודח מהשלטון באירועי האביב הערבי ונרצח, היה דמות פוליטית בלוב. בשנים האחרונות, כאשר דובר על קיום בחירות כלליות, שמו עלה בתור אחד המועמדים.

בבחירות שהיו אמורות להתקיים ב-2022, התמודד סייף אל-אסלאם על נשיאות המדינה. מאז קרס שלטונו של אביו, המדינה עברה מספר מלחמות אזרחים . כיום לוב נשלטת בעיקר על ידי שתי ממשלות: אחת במערב תחת שלטונו של עבד אל-חמיד א-דבייבה ואחת במזרח תחת שלטונו של הגנרל ח'ליפה חפתר.

סייף אל-אסלאם היה אמור להיות יורשו של אביו אילולא קרס המשטר במחאת האביב הערבי. הוא למד מינהל עסקים באירופה והשלים דוקטורט בלונדון בנושא "תפקידה של החברה האזרחית בדמוקרטיזציה של מוסדות שלטון גלובליים". בלונדון הוא גם הכיר את השחקנית הישראלית אורלי ויינרמן לפני 20 שנה וניהל איתה מערכת יחסים קצרה. במקביל, הוא החזיק במשרדים בבירה טריפולי וחי חיי פאר שכללו רומנים עם דוגמניות.

במהלך מלחמת האזרחים, הוא נעצר על ידי המורדים והיה אמור להיות מוסגר לבית הדין הבינלאומי בגין חקירה על פשעי מלחמה המיוחסים לו. אחר כך נמלט לדרום המדינה ונעצר שוב. במשך מספר שנים ישב קדאפי בכלא עד ששוחרר ב-2016. זאת למרות שבית הדין המקומי גזר עליו עונש מוות. בהמשך הוא דיבר על כוונותיו להשתלב מחדש בפוליטיקה.

מקורות מסרו לערוץ "אל-ערביה" פרטים נוספים על החיסול. לפי המקורות, המתנקשים נטרלו את מצלמות האבטחה בביתו. בהמשך, כך דווח, הם התעמתו איתו הוא נהרג בשעה 2:30 לפנות בוקר. עוד נטען כי מתנהלים הסדרים לפנות את הגופה. מקור המקורב למשפחה אמר לערוץ כי קדאפי נאבק עם המתנקשים לפני שנפצע. הוא ציין כי אין עדיין מידע ודאי לגבי הגורם שאחראי לחיסול.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר