מנגנוני הביטחון החלשים לא יוכלו לכפות על חיזבאללה לוותר על נשקו. מזכ"ל הארגון נעים קאסם. צילום: רויטרס

מזכ"ל חיזבאללה מאיים: "כפי שהאויב מכאיב לנו, אנחנו יכולים להכאיב לו"

נעים קאסם העביר בנאומו מסר ליריביו בלבנון על רקע הלחץ מצד ארה"ב • "אלו שעומדים לצד האויב כדי לדחוף אותנו לכניעה, לא פועלים מתוך עמדה פטריוטית"

מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם נאם היום (שלישי) ואיים, כי "כפי שהאויב מכאיב לנו, אנחנו יכולים להכאיב לו, ולכל דבר יש את הזמן שלו".

מנהיג חיזבאללה נעים קאסם מאיים להגיב על "התוקפנות הישראלית"%2F%2F רשתות ערביות

קאסם התייחס בנאומו ללחץ על ארגון הטרור מצד ארה"ב ומתוך זאת גם מצד ממשלת לבנון. הוא התלונן על "הגמוניה אמריקנית חובקת עולם", ואמר כי השאלה היא האם במזרח התיכון יפעלו למנוע את ההגמוניה הזאת או שייכנעו לה. "אנחנו בשלב של הגנה על אדמתנו, קיומנו והשחרור".

במסר ליריביו בלבנון, ראש ארגון הטרור האשים כי "אלו שעומדים לצד האויב כדי לדחוף אותנו לכניעה, לא פועלים מתוך עמדה פטריוטית". לדבריו, "בחרנו מרצוננו בנשיא והשרים שלנו פועלים למען כל לבנון, בעוד יש שרים בממשלה שגוררים את המדינה ל'פיתנה' (מלחמת אחים; ש"ק)".

אנשי חיזבאללה בהלוויית עבדול קארים נסראללה, אביו של מנהיג הארגון לשעבר שחוסל על ידי ישראל, חסן נסראללה, צילום: אי.פי.אי

בנאומו גילה מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם כי לאחר הודעת הצבא הלבנוני על השלמת מרבית משימותיו באזור שמדרום לנהר הליטאני, "דרשו מאיתנו להוציא הודעה על סיום הנוכחות שלנו באזור שמדרום לליטאני. הם (השלטון בלבנון; ש"ק) מנסים לסחוט מאיתנו מילה כלשהי בזמן שהם לא דרשו דבר מישראל. אנחנו אומרים למי שמאיים עלינו באויב - בין המוות בחרב לבין השפלה - אנחנו בוחרים במות קדושים".

עוד התלונן קאסם כי "יש כאלה שאינם רוצים בבניין המדינה, אלא שואפים לנקמה ולנקמנות, ומפנים אלינו עלבונות וגידופים. יש כאלה שטוענים לריבונות ופועלים על פי תכתיבים אמריקנים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...