עוד מכה לציר האיראני נחשפת: ארגון הטרור של החות'ים חשף ביממה האחרונה קבוצה נוספת של מפקדים משורותיו, שחוסלו בתקיפות בשנתיים האחרונות. בראשם: "קצין" בכיר בדרגה מקבילה לאלוף, שהיה אחד מאנשי הצללים של משמרות המהפכה במזרח התיכון.
ירי ממושך של כוחות הביטחון במהלך הפגנות במחוז ח’וזסתאן בדרום-מערב איראן // איראן אינטרנשיונל
בארגון הפרו-איראני נערכים להלוויותם שיתקיימו היום (חמישי) בצנעא. ההרוגים הם: עבד אל-מאלכ מורתדא (בעל דרגת ליווא המקבילה לאלוף); זכריא אל-מהדי (בעל דרגת עמיד המקבילה לתא"ל), שרף מורתדא (בעל דרגת עמיד), נג'ם א-דין אל-מכני ועבדאללה אל-וושלי. דבר מותם הוסתר מאז מארס 2025.
יד ימינו של הרמטכ"ל החות'י
עבד אל-מאלכ מורתדא עבד בצמוד לרמטכ"ל החות'י אל-ר'מארי שחוסל בקיץ האחרון. על פי דיווחים בתימן, הוא נע במשך שנים בין סוריה, עיראק ולבנון. במקומות אלה, הוא שימש בתור נציג החות'ים בחמ"ל המשותף של הציר האיראני. על רקע זה, הוא מילא תפקיד מרכזי בתיאום פעולות של הארגונים הפרו-איראניים במזרח התיכון.
נוסף על כך, דווח כי הוא היה מעורב במבצעים חשאיים והוביל קרבות של החות'ים באזורי ניהם ואל-חודיידה בתימן.
בשנת 2023, כך דווח, הוא נכנס לדרום לבנון ופעל עם גורמים המזוהים עם חיזבאללה. אחרי סדרת החיסולים בצמרת חיזבאללה וקריסת משטר אסד, מורתדא עבר לפעול בעיראק תחת משמרות המהפכה. לפי הדיווחים, בתחילת 2025 הוא חזר לצנעא, ובמארס חוסל בתקיפה של ארה"ב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו