התגובות בעולם המוסלמי להכרת ישראל בסומלילנד: שר החוץ המצרי בדר עבד אל-עאטי ניהל הערב (שישי) שיחת טלפון משותפת עם שרי החוץ של טורקיה, סומליה וג'יבוטי, כדי לדון על מה שהוגדר על ידם "התפתחות מסוכנת באזור קרן אפריקה".
שעות ספורות לפני ההכרה: משלחת אמריקנית מגיעה להרגייסה בירת סומלילנד // צילום: רשתות חברתיות
שרי המדינות המוסלמיות הדגישו בשיחה את "דחייתם המוחלטת והוקעתם להכרה הישראלית", ותמכו "באחדות, בריבונות ובשלמות הטריטוריאלית של סומליה".
כמו כן, בשיחה שרי החוץ התנגדו "לכל פעולה חד-צדדית שתפגע בריבונות של סומליה, או תערער את יסודות היציבות שלה". השרים דחו גם את "הניסיונות לכפות ישויות מקבילות שנוגדות את אחדות סומליה".
Tonight in Hargeisa, at Freedom Square, hundreds of Somalilanders are celebrating the recognition of Somaliland by Israel. pic.twitter.com/QHLG8nJH8U
— Abdillahi Mire (@Mireson9) December 26, 2025
"ההכרה בעצמאות של חלקים משטחה של סומליה מהווה תקדים מסוכן ואיום על השלום והביטחון הבינלאומיים, כמו גם על עקרונות המשפט הבינלאומי ומגילת האו"ם", נמסר מטעם שרי החוץ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו