יצחק הורוביץ עיתונאי "בקהילה", ביקר ברובע הדאחייה במקום קבורת מנהיג ארגון הטרור חסן נסראללה, שחוסל בשנה שעברה. הורוביץ כתב על החוויה המפחידה במגזין שיתפרסם מחר (חמישי).
הורוביץ ציין כי הוא סייר ברובע הדאחיה שבדרום ביירות, היה באזור הבונקר לשעבר של נסראללה וביקר גם במקום קבורתו של נסראללה. בדרך, לכל אורכה של הדאחיה, מתנופפים דגלי חיזבאללה צהובים ושלט גדול עם דמותו של נסראללה מקדם את פני הבאים. הורוביץ מצא את עצמו מול מבנה אוהל שחור וענק המזכיר את הכעבה המוסלמית במכה (מבנה קדוש למוסלמים הנמצא במכה שבערב הסעודית).
הורביץ מסביר כי זהו מאהל קברו של נסראללה שהובא לקבורה בלוויה בת רבבות משתתפים. המדריך שליווה הורוביץ אמר כי השטח היה שייך לחברת ביטוח וכי ארגון הטרור קנה את השטח, הרס את הבניין וקבר שם את נסראללה. הוא סיפר כי "מעל זה מתחו את המאהל הגדול הזה, אבל גם יתחילו עוד מעט לבנות פה מסגד גדול".
הורוביץ סיפר שהוא היסס להיכנס לאוהל, אך המדריך עלי, הרגיע אותו ואמר לו "אל תחשוש, רק שעליך לעשות בדיוק מה שאגיד לך. אתה נכנס ואם שואלים אותך שאלות אתה לא מבין ערבית. אני אענה במקומך. ברור לך?".
המדריך עלי, מקושר לארגון הטרור, אמר למספר חמושים שעמדו ליד הכניסה: "הוא איתי. הוא מספרד. אפשר להכניס אותו אני מכיר אותו".
עלי, הסביר לעיתונאי היהודי בשיא הרצינות: "נסראללה הקדוש עוד יקום לתחייה ואנו מתפללים שישוב להנהיג את ההתנגדות נגד כוחות הרוע". מאחר והורוביץ לא העז להכניס טלפון למתחם, המדריך עלי התנדב לצלם אותו ליד הקבר.
ביציאה ממתחם הקבר, הורוביץ זיהה אדם עיוור מלווה בבני משפחתו, המדריך עלי סיפר כי הוא "פעיל שנפצע בגלל הביפרים של השטן הציוני. עכשיו מביאים אותו להתפלל אצל נסראללה".
הורוביץ שאל את המדריך אם הוא יכול להצטלם עם פעיל חיזבאללה שנפצע. אבל המדריך זעם על הבקשה: "טוב שאף אחד לא הבין שם אנגלית. אני צילמתי אותך בקבר וזה בסדר כי היית די לבד. לא היה שם לוחם ההתנגדות. אבל אתה ביקשת לצלם אותו. לוחם. אתה יודע מה זה אומר? אם היו מבינים את בקשתך, זה אומר מבחינתם שאתה מרגל. אותי היו עוצרים ובך תוקעים בלי שאלות כדור בראש. אמרתי לך לעשות רק מה שאני אומר לך" אמר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
