סגן ראש ממשלת לבנון טארק מתרי הכחיש היום (שני) כי קיימות "ערובות או הבטחות ללבנון שישראל לא תפתח בהסלמה חדשה".
בדבריו לתחנת רדיו מקומית, אמר השר הבכיר כי "ללבנונים יש את הזכות לחשוש במידה מסוימת מכל הסלמה ישראלית אפשרית חדשה על המדינה בתחילת השנה הבאה בלי תירוצים, שכן אי אפשר לחזות את כוונות האויב. החובה שלנו היא לחסום את הדרך בפני כל תירוץ לתקוף את לבנון".
תקיפה לפני זמן קצר של מחבל בארגון הטרור חיזבאללה במרחב יעטר שבדרום לבנון // רשתות ערביות
יחד עם זאת, מטרי הדגיש כי "הגזמה בחשש הזה מזיקה" ואין מידע אמין או סיבות משכנעות שאכן תתרחש הסלמה. "לבנון נכנסה לשלב חדש ביחסיה הבינלאומיים, במיוחד בכל הנוגע לתמיכה בצבא הלבנוני", אמר השר, "קיימות הכנות לביקור קרוב של מפקד הצבא רודוף היכל לוושינגטון. גם הסכמתה של ארה"ב לקיים ועידה לתמיכה בצבא היא עדות לשינוי בתפיסות לגבי תפקידו".
הוא הוסיף: "ארה"ב לא מקבלת עוד את ההאשמות הישראליות שהוטחו בעבר נגד צבא לבנון בנוגע למעורבות או לחוסר יכולת שלו. במקום זאת, ארה"ב מכירה בכך שלמרות משאביו המוגבלים, הצבא הלבנוני ממלא את חובותיו.
"יש הבנה חדשה של הנסיבות שהצבא מתמודד איתן, במקרה שיישום התוכנית (לפירוק הנשק; ש"ק) ידרוש עיכוב מסוים. הדבר הכי חשוב הוא ההכרה בכך שלצבא אין את היכולות הנדרשות, מה שהחיה את הרעיון של ועידה בינלאומית לתמיכה בו".
לאחרונה דווח כי עיקר המשימה לאיסוף הנשק באזור שמרום לנהר הליטאני קרובה לסיומה, מבחינת הצבא הלבנוני. מקורות מסרו לעיתון הלבנוני "אל-ג'מהוריה" כי הם מעריכים שתצא הודעה משותפת בעניין של שלושת ראשי מדינת לבנון (הנשיא ג'וזף עאוון, ראש הממשלה נוואף סלאם ויו"ר הפרלמנט נביה ברי). זאת, לאחר שהתקיימה פגישה משולשת שלהם בארמון הנשיאות.
על פי המקורות, שלושת ראשי מדינת לבנון צפויים להדגיש את העקרונות הלבנוניים, שכוללים הפסקה של התקיפות, נסיגה ישראלית, שחרור שבויים לבנוניים ומחויבות להחלטה 1701. המקורות לא שללו הודעה מקבילה של חיזבאללה בנושא, או הצהרה של מזכ"ל ארגון הטרור נעים קאסם, שצפוי לשאת דברים בתחילת השבוע הבא.
גורם מדיני לבנוני טען כי ביירות מילאה את כל ההתחייבויות שלה, והצבא הלבנוני מילא את חלקו. לעומת זאת, בצד הישראלי מטילים ספק רב בהצהרות של מדינת לבנון בעניין ההתקדמות בתוכנית פירוק הנשק של חיזבאללה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו