"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לשחרר את הצפון": בכיר בתימן קרא לחידוש המערכה נגד החות'ים

יו"ר מועצת המעבר הדרומית, עידרוס א-זביידי, הבטיח לסייע לכוחות המתנגדים לארגון הטרור • לצד זאת, הוא האשים גורמים בממשלת תימן הגולה, אשר "זנחו את חובתם להילחם בחות'ים, ופנו ליצירת משברים בדרום המשוחרר"

,עודכן
0השמעה
מצעד צבאי של הח'ותים היום בתימן. צילום: איי.אף.פי

יו"ר מועצת המעבר הדרומית, עידרוס א-זביידי, אמר היום (רביעי) כי גורמים בממשלת תימן הלגיטימית זנחו את משימת שחרור צפון המדינה מהחות'ים ופנו ליצירת משברים וזריעת מחלוקות ב"דרום המשוחרר". א-זביידי קרא לחידוש המערכה לשחרור שטחי הצפון מארגון הטרור הפרו-איראני.

צבא תימן משתלט על ספינה שניסתה להבריח נשק לחות'ים (ארכיון) // סקיי ניוז בערבית

מועצת המעבר היא הגוף המרכזי של הכוחות הבדלניים בדרום תימן, שחברה בממשלת תימן הלגיטימית (מועצת ההנהגה/הנשיאות). ממשלה זו מורכבת מהשרים הגולים מצנעא, שנכבשה על ידי החות'ים בעשור הקודם, ומחברי מועצת המעבר. בשבועות האחרונים, כוחות מועצת המעבר הדרומית השתלטו על מחוזות אל-מהרה וחצרמוות במזרח תימן. על רקע זה, התגברו ההערכות כי המועצה תכריז על הקמה מחדש של דרום תימן, מדינה שהתאחדה עם צפון תימן ב-1990.

א-זביידי אמר את הדברים בשיחה עם המושל הגולה של מחוז ד'מאר, עלי מוחמד אל-קווסי. השניים דנו במאמצים של כוחותיהם לשחרר מחדש את מחוזות הצפון שבשליטת החות'ים. לדברי א-זביידי, התקיימו מאמצים של ממשלת תימן הלגיטימית להתכונן למערכה, אלא שמאמצים אלה "נתקלו בהנהגה חסרת אחריות, שהתנערה מחובתה הלאומית לשחרר את אזרחיה מדיכוי החות'ים". לדבריו, "ההנהגה הזו זנחה את משימת שחרור האדמות ופנתה ליצירת מחלוקות ומשברים בדרום המשוחרר".

קורא לחידוש המערכה נגד החות'ים. יו"ר מועצת המעבר הדרומית, עידרוס א-זביידי,צילום: רשתות ערביות

בהמשך לכך, ראש מועצת המעבר הדרומית קרא "לכוחות הלאומיים בצפון לאחד את שורותיהם ולחזור לנהל מערכה לשחרור האזור מאחיזת החות'ים". הוא הדגיש את "מוכנות הכוחות החמושים הדרומיים לתרום את חלקם במערכה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר