"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח בלבנון: פירוק חיזבאללה מתרחק – וישראל עלולה לתקוף שוב

העיתון "אל-אח'באר" דיווח כי ישראל ערוכה למתקפה חדשה • מקורות בלבנון הספידו את היוזמה המצרית לפירוק ארגון הטרור מנשקו • במקביל דווח כי כוח ישראלי תקף בדרום המדינה

,עודכן
0השמעה
הלוויית רמטכ"ל חיזבאללה שחוסל. צילום: רויטרס

העיתון "אל-אח'באר" המקורב לחיזבאללה דיווח הבוקר כי החלטת נשיא לבנון ג'וזף עאון להעלות את דרג הייצוג בוועדת הפיקוח לא ביטלה כנראה את האפשרות שישראל תפנה למתקפה חדשה.

הלוויית רמטכ"ל חיזבאללה שחוסל על ידי צה"ל // רשת אל מיאדין

מקורות בלבנון הספידו את היוזמה המצרית, שהייתה מבוססת על פירוק הנשק המלא של חיזבאללה באזור שמדרום לנהר הליטני ועל התחייבות לא להשתמש בנשק באזורים שמצפון לו נגד ישראל.

במקביל, סוכנות הידיעות הלבנונית דיווחה כי כוח ישראלי פיצץ מבנה מגורים בפאתי הכפר מיס אל-ג'בל בדרום לבנון.

המבנה שדווח כי הופצץ בדרום לבנון,צילום: רשתות ערביות

נוסף על כך, דווח כי גורמים דיפלומטיים אירופיים בביירות ציטטו את השליחה האמריקני מורגן אורטגוס, באומרה כי ישראל מתכוונת לבצע "תקיפות גדולות וקשות" נגד חיזבאללה, במיוחד בדאחייה ובאזור הבקעא המזרחי, אם ארגון הטרור לא ימסור את הטילים המדויקים ואת הכטב"מים עד תחילת השנה האזרחית החדשה.

עוד צוין כי שגריר ארה"ב בביירות, מישל עיסא, העביר מסר שהמסלול הדיפלומטי נפרד ממסלול המלחמה מול חיזבאללה. עיסא נפגש עם יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי ולאחר מכן הסביר: "ישראל מפרידה בין המו"מ עם ממשלת לבנון לבין מלחמתה עם חיזבאללה. מה שקורה הוא ניסיון להגיע לפתרון".

על רקע זה, דווח כי כל הגורמים ממתינים לסוף החודש הנוכחי - המועד האחרון של תוכנית הצבא הלבנוני לאיסוף הנשק של חיזבאללה באזור מדרום לנהר הליטני, ולעבור צפונה. בחיזבאללה הדגישו כי הסכם הפסקת האש חל רק על האזור שמדרום לליטני, בעוד ישראל וארה"ב ממתינות לצעדים של הצבא.

בה בעת, מקורות יודעי דבר מסרו ל"אל-אח'באר" כי התייחסותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לשיתוף פעולה כלכלי עם לבנון, לא נעשתה בחלל ריק. לפי המקורות, הצד הישראלי העלה את הדבר בפגישות של ועדת הפיקוח.

המקורות ציינו כי כאשר הועלתה סוגיית שיתוף הפעולה הכלכלי, לפי החזון האמריקני לשיקום אזור הגבול, הנציג הלבנוני סימון כרם הבהיר כי "לבנון רוצה קודם כל שהכיבוש יסתיים, שהתקיפות ייעצרו, שיותר לתושבי האזור לחזור לבתיהם ולכפריהם, ושלא יפריעו לתהליך השיקום. לבנון רואה בכך תנאי מחייב לכל דיון בעתיד האזור הזה".

המקורות הוסיפו כי בלבנון כבר שמעו בעבר על רעיונות כאלה מצד השליח האמריקני תום ברק, כולל הצעה לפרויקט תשתיות באזור הגבול. כך, למשל, דווח כי "יציבות ביטחונית תאפשר תהליך של בניית אזור שיתוף פעולה כלכלי", שמשקיעים במפרץ יפעלו בו. לפי המקורות, תום ברק העריך כי "פירוק הנשק (של חיזבאללה) הוא דבר קשה, ולא ניתן לשכנע אנשים לוותר על הנשק מבלי להציע חלופה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר