מרתון הנשים שעיצבן את המשטר באיראן: ״פגע בצניעות״

שניים ממארגני מרתון במדינה נעצרו לאחר שברשתות פורסמו תמונות של נשים שרצו ללא חיג'אב • התובע: ״האירוע פגע בצניעות הציבורית״ • השניים שוחררו בערבות אך נאסר עליהם לעסוק בארגון אירועי ספורט

רצות מרתון באיראן. צילום: .

הרשויות באיראן עצרו היום (שבת) שניים ממארגני מרתון שהתקיים באי קיש שבמפרץ הפרסי, לאחר שברשתות החברתיות פורסמו תמונות של נשים שהשתתפו במירוץ ללא חיג'אב, בניגוד לחוק המחייב נשים בכיסוי הראש.

לפי אתר הרשות השופטת האיראנית ״מיזאן״, אחד מהעצורים הוא בכיר באזור הסחר החופשי של קיש, והשני עובד בחברה הפרטית שארגנה את המירוץ. כ-5,000 איש השתתפו במרתון שהתקיים אתמול, כך לפי התקשורת המקומית.

התובע המקומי מסר כי נפתחה חקירה פלילית נגד המארגנים. ״למרות אזהרות קודמות בנוגע לצורך לציית לחוקי המדינה ולעקרונות דתיים ומקצועיים, האירוע התקיים באופן שפגע בצניעות הציבורית״, נכתב באתר מיזאן.

לפי סוכנות הידיעות תסנים, השניים שוחררו בערבות אך הוטלו עליהם הגבלות: על הבכיר הממשלתי נאסר לעבוד במשרדים ממשלתיים, ועל מנהל החברה הפרטית נאסר לעסוק בניהול ספורט ובארגון אירועי ספורט. התובע המקומי הדגיש כי החקירה נמשכת ״במטרה לשמור על חוקי המדינה ועקרונות השריעה״.

נשים רבות באיראן מתעלמות מחוק החיג'אב והתופעה התעצמה לאחר מחאות 2022, שפרצו בעקבות מותה במעצר של מהסא אמיני, צעירה כורדית שנעצרה על הפרה לכאורה של כללי הלבוש - וביתר שאת לאחר המלחמה עם ישראל, כשאכיפת החוק נחלשה אל מול התנגדות הציבור וחולשת המשטר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר