חיילים איראני מניפים את דגל המדינה המקורי עם סמל האריה. צילום: רשתות ערביות

במדי צבא, עם דגל השאה: המחאה החריגה נגד המשטר האיראני בלב טהרן | צפו

שני אנשים לבושים במדי צבא הניפו בתחנת מטרו בטהרן את דגל איראן הטרום-מהפכני וקראו למלחמה ב"משטר הפושע" • לפי הדיווחים השניים נעצרו, ותמונות שצולמו ככל הנראה במהלך מעצרם הופצו אף הן ברשתות

שני אנשים לבושים במדי צבא הניפו בתחנת מטרו בטהרן את דגל איראן הטרום-מהפכני וקראו למלחמה ב"משטר הפושע" של האייתולות, כך עולה מסרטון שהופץ אתמול (רביעי) ברשתות החברתיות ומדיווחי כלי תקשורת מקומיים וערוץ האופוזיציה "איראן אינטרנשיונאל". לפי הדיווחים השניים נעצרו, ותמונות שצולמו ככל הנראה במהלך מעצרם הופצו אף הן ברשתות.

בסרטון, שמועד צילומו המדויק אינו ידוע בוודאות, נראים השניים לבושים במדי צבא עומדים באחד מרציפי התחנה ומניפים את דגל איראן המלוכנית ששימש אותה לפני המהפכה האסלאמית ב-1979, ומונף היום כסמל להתנגדות למשטר האייתולות על ידי תומכי השאה הגולים בתפוצה האיראנית. השניים הציבו במקום רמקול נייד, ולפי הדיווחים ענו לאזרח שתהה אם מדובר במתיחה כי "זו לא מצלמה נסתרת, זו מלחמה במשטר הפושע" של האייתולות.

מעצרם של החיילים האיראנים שהתנגדו לשילטון, צילום: רשתות ערביות

ערוץ האופוזיציה "איראן אינטרנשיונאל" ציטט את סוכנות הידיעות ג'מראן, המקורבת למשטר, שדיווחה על מעצרם של השניים על ידי משטרת המטרו וטענה כי המדים שלבשו היו מדי הגנה אווירית מזויפים. בסרטון נראה אזרח אחד מנסה לתלוש את הדגל מידי המפגינים אך מרפה לבסוף, בעוד רוב הנוסעים ברציף צופים מהצד. פעולת המחאה זכתה להד נרחב ברשתות החברתיות האיראניות זמן קצר לאחר פרסום הסרטון.

מעצרם של החיילים האיראנים שהתנגדו לשילטון, צילום: רשתות ערביות

מאז המלחמה עם ישראל ביוני השנה מתמודד משטר האייתולות עם אי ציות אזרחי הולך וגובר, שמתבטא בין היתר בהתמוססות חובת החיג'אב בחלקים נרחבים של המדינה ובעיקר בטהרן. במהלך המלחמה קרא יורש העצר האיראני רזא פהלווי, בנו של השאה שהודח ב-1979 וחי בגולה מאז, להפלת המשטר וטען כי הוא על סף קריסה.

במקביל להתגברות המחאות, המשטר ממשיך בגל דיכוי חסר תקדים: 241 אנשים הוצאו להורג בחודש אוקטובר בלבד, כך לפי ארגון זכויות האדם Hengaw הנורבגי. במקביל, נמשכים גם מבצעי המעצר של מי שנחשדים כמרגלים או משתפי פעולה עם ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...