"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כוח בינלאומי ושליטת חמאס על הפרק: ה"פסגה הערבית" על עתיד עזה יוצאת לדרך
אחת הסוגיות המרכזיות במפגש תהיה מידת היכולת של הצדדים להתקדם לשלב השני בהסכם • וגם: המסר שישלחו מאיסטנבול שתארח את הפסגה לישראל
עזתים נוטשים את העיר עזה. צילום: AFP

כוח בינלאומי ושליטת חמאס על הפרק: ה"פסגה הערבית" על עתיד עזה יוצאת לדרך

אחת הסוגיות המרכזיות במפגש תהיה מידת היכולת של הצדדים להתקדם לשלב השני בהסכם • וגם: המסר שישלחו מאיסטנבול שתארח את הפסגה לישראל

שחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הפסקת האש בעזה:במסגרת מאמצי המתווכים לביסוס ההסכם, צפוי להתקיים מחר (שני) מפגש פסגה של המתווכים באיסטנבול. עוד לפני כן, שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן, קיים פגישת עבודה עם בכירי חמאס ח'ליל אל-חיה וזאהר ג'בארין ביום שבת, וזאת כדי לדון איתם בנושא.

לפי חמאס, הפגישה עם שר החוץ הטורקי עסקה בהתפתחויות האחרונות בזירה הפלשתינית ובמצב בעזה, לרבות "ההפרות הישראליות לאחר ההסכם", לשון ההצהרה. עוד צוין כי בכירי חמאס הציגו לבכיר הטורקי מסמך המסכם את אותן "הפרות". אל-חיה טען במפגש כי חמאס מחויב להסכמים ולאיתור יתר החללים החטופים. למרות זאת, נציין כי חמאס מסוגל להחזיר מזה שבועות מספר חללים, אך לא עושה זאת.

שר החוץ הטורקי האקן פידן, צילום: איי.אף.פי

בתוך כך, מקורות פלשתיניים דיווחו הבוקר כי צה"ל מבצע פיצוצים מבוקרים של מבנים באזור המזרחי לחאן יונס. כמו כן, דווח על הפגזות ארטילריה באזורים המזרחיים של חאן יונס, רפיח ודיר אל-בלח.

לפי ההערכות, בשולי המפגש באיסטנבול מחר יעבור מסר לישראל שההסכם צריך להימשך ותעלה דרישה להאיץ את הקמת ושליחת הכוח הבינלאומי לפיקוח על ההסכם לרצועת עזה. כמו כן, צפויים לעבור מסרים לארה"ב בדבר החשיבות "ללחוץ על ממשלת ישראל". הפגישה צפויה לכלול שרי חוץ מטעם מדינות ערב, לרבות מצרים וקטאר.

חליל אל-ח'יה, צילום: אי.פי

אחת הסוגיות המרכזיות במפגש תהיה מידת היכולת של הצדדים להתקדם לשלב השני בהסכם - זה שכולל את תהליך שיקום הרצועה, הצבת כוח בינלאומי והליך לפירוק הנשק של ארגוני הטרור, לרבות חמאס - סעיף שבכיריו מתנגדים אליו באופן פומבי. בהקשר זה, שר החוץ הטורקי פידאן אמר אמש כי "אנקרה מודאגת לגבי המשכה של הפסקת האש הזמנית ('ההודנה'; ש"ק)".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...