טווח הטילים של איראן יוגדל לכל נקודה שתיחשב נחוצה, אמר מפקד בכיר במשמרות המהפכה לסוכנות הידיעות פארס הרשמית למחצה ביום רביעי, בתגובה למה שלדבריו דרישות מערביות לרסן את טילי טהרן.
שיגור טילים בליסטיים מאיראן לעבר ישראל במהלך מבצע עם כלביא//רשתות חברתיות
דרישות של ארה"ב וכמה מדינות אירופאיות להטיל הגבלות על יכולות הטילים של איראן היו אחת הסוגיות שחוסמות את הדרך להסכם גרעין, על פי גורמים איראניים.
מדינות המערב חוששות שתוכנית העשרת האורניום של איראן עלולה להניב חומר לראש נפץ אטומי וכי היא מבקשת לפתח טיל בליסטי שיישא אחד כזה. טהרן מכחישה שאיפה לנשק גרעיני. לטילים איראניים יש טווח של 2,000 ק"מ, שלטענת גורמים רשמיים בעבר מספיק כדי להגן על המדינה, שכן טווח זה יכול לכסות את המרחק לישראל.
עם זאת, כאשר משגרים הממוקמים במחוזות המערביים של איראן היו מטרה של מטוסי קרב ישראליים ביוני, טהרן שיגרה בהדרגה טילים ממזרח בשטחה - הדורשים טווח ארוך יותר.
"הטילים שלנו יגיעו לטווח הדרוש להם", אמר סגן המפקח של המטה הצבאי המרכזי ח'אתם אל-אנביה, מוחמד ג'אפר אסדי, לסוכנות הידיעות פארס.
הוא הוסיף כי עוצמתם וטווחם של הטילים האיראניים הגבילו את המלחמה שיזמה ישראל ביוני ל-12 ימים. טהרן הגיבה במאות שיגורי טילים לעבר שטח ישראל. לאחר שהפציצה אתרי גרעין איראניים שהובילו את איראן לפגוע בבסיס אל-עודיד האמריקאי בקטאר, הכריז נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על הפסקת אש לסיום הסכסוך, שגרם לאיראן וישראל לטעון לניצחון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו