איחוד האמירויות לוחצת על ראש הממשלה בנימין נתניהו לקבל את תוכנית טראמפ בעזה ולוותר על תוכניות לסיפוח יהודה ושומרון, כך עולה מדברי נציג מעורה בעניין ששוחח עם סוכנות הידיעות "רויטרס" היום (שני). בנוסף, העיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" דיווח כי נציגי ישראל פועלים לשלב שינויים בהצעה להפסקת אש בעזה ועסקת חטופים.
שר החוץ האמירתי שייח׳ עבדאללה בן זאיד העביר את המסר לנתניהו ביום שישי שעבר בפגישה בניו יורק, בשולי העצרת הכללית של האו״ם. האמירויות הזהירו שסיפוח יסגור את הדלת בפני נורמליזציה נוספת עם מדינות ערב ומוסלמיות מובילות, כולל סעודיה ואינדונזיה.
שלושה מקורות אזוריים מסרו שתוכנית טראמפ כוללת מסלול מותנה להקמת מדינה פלשתינית, עידוד הפלשתינים להישאר ברצועה, פירוק חמאס ופירוז עזה, ושלטון רשות פלשתינית לאחר רפורמות ברצועה ברצועה.
"ישראל מכניסה שינויים בתכנית"
לטענת מקורות העיתון הקטארי, ההצעה הופכת ל"כל כך עמוסה שקשה להסכים עליה, וליישם את כל 21 הסעיפים". המקורות תיארו זאת כ"פיצוץ התוכנית וריקונה מתוכן".
הגורמים טענו כי האופטימיות בתקשורת הישראלית לגבי "התקדמות", נובעת מהעובדה שהשיחות הפכו את התוכנית למעורפלת בנוגע למנגנוני היישום שלה. הם הסבירו כי "שום דבר לא ברור לגבי המנגנונים מלבד שחרור החטופים הישראלים והכנסת האספקה לעזה". אותם גורמים סיכמו את האווירה בשיחות באומרם: הנוסחה שמושגת בין הצד האמריקני לצד הישראלי מייצגת את מאזן הכוחות הצבאי בשטח בעזה".
על פי הדיווח, הערפול המכוון בנוסח המתגבש קשור לשינויים שהציגו קטאר, מצרים, סעודיה וירדן ליוזמה האמריקנית החדשה. שינויים אלה כללו "נסיגה ישראלית מדורגת ומלאה מרצועת עזה", "פריסת כוחות בינלאומיים על הגבול ולא בתוך הרצועה" - כפי שהיה ביוזמה המקורית, ממשל טכנוקרטי פלשתיני וקשר שלו לרשות הפלשתינית.

