ארגון הטרור חמאס פרסם הערב (שלישי) הודעה רשמית, שבה בירך על הקריאה בהצהרה המשותפת של נשיאות הוועידה הבינלאומית לפתרון שתי המדינות בניו יורק.
חמאס דרש להפוך את ההצהרות ל"צעדים מעשיים", שיכללו הפסקת אש קבועה, עסקת חטופים, העברת סיוע הומניטרי, נסיגה מהרצועה ועצירת ההתיישבות ביו"ש והתוכניות להחלת ריבונות.
תיעוד מתוך התשתית התת-קרקעית שאותרה בבית החולים האירופאי בעזה // דובר צה"ל
נוסף על כך, חמאס בירך על כל העמדות שמטרתן לשמור על זכויות עמנו ולהגשים את שאיפותיו לשחרר את אדמתו ולשוב אליה". המונח מתאר את מטרת ארגון הטרור להחזיר פלשתינים לשטחי 1948. עוד ציינו בחמאס כי הם "מעריכים את הקריאות להקמת מדינה פלשתינית ריבונית".
בסיום ההודעה חזר הארגון והדגיש כי חמאס וכל ארגוני הטרור האחרים, מייצגים "תנועה לשחרור ולשיבה (לשטחי 48'; ש"ק)", וכי "נשק ההתנגדות" (כלומר, השימוש בטרור) הוא "זכות לאומית לגיטימית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו