משבר המים באיראן: אגם אורמיה, גוף המים המלוח הגדול ביותר במזרח התיכון, הפך למעשה למישור מלח. על פי תמונות לוויין ונתונים מדעיים, נפח המים באגם ירד ביותר מ-98 אחוזים בהשוואה לשנת 1995, והתחזית ל"אגם גוסס" התגשמה כעת.
התאדה לגמרי: האגם הגדול ביותר במזרח התיכון הפך למישור מלח // רשתות באיראן
מהדי זארה, פרופסור במכון הבינלאומי לסייסמולוגיה והנדסת רעידות אדמה, הדגיש בראיון לסוכנות הידיעות ISNA ביום שלישי, 15 בספטמבר: "ייבוש האגם אינו רק כישלון סביבתי, אלא סימן לחוסר יעילות ניהולית וחוסר מעש מוסדי, ומיליוני אנשים חשופים לאיום ישיר על בריאותם ופרנסתם".
לדבריו, אובדן אזור מים זה יוביל לעלייה בביצות המלח, שינויי אקלים מקומיים וסיכון מוגבר למחלות נשימה. זארה ראה באחד הגורמים העיקריים לייבוש האגם את "בניית סכר השהיד קלנטארי וסכר האגם", אשר "שיבשו את חילופי המים הטבעיים והפכה אסון איטי לקריסה מהירה".
בנוסף, בנייתם של יותר מ-40 סכרים בנהרות המזינים והרחבת אדמות חקלאיות עשירות במים באזור הפחיתו באופן משמעותי את זרימת המים לאגם. חלקים רבים מאיראן סובלים מבצורת ממושכת אך ניהול כושל של רשת המים והיעדר השקעה בתחומים כמו קידוח מים והתפלה, גרמו למשבר חמור שמשפיע בעיקר על הערים הגדולות וגורם לחוסרי מים מתמשכים.
בתוך כך, גם משבר החשמל באיראן נמשך ללא פיתרון שנראה באופק. ראש מערך האנרגיה של איראן, מוסטפא רג'אב משהאדי, הודיע כי הארגון מקיים תרגיל גדול לקראת חודשי החורף ונערך למתן מענה גם אם חלקי, לצורכי החימום של האזרחים. "מצב הדלקים השנה יהיה טוב יותר מבשנה עברה, אך זה לא אומר שלאנ יתקל בבעיות", אמר משהאדי.
