טראמפ, ראש ממשלת קטאר ונתניהו. צילום: אי.אף.פי, GettyImages

בקטאר תוקפים את נתניהו: מחסה לחמאס? האירוח שלהם התקיים בתיאום עם ישראל

"הוא מודע היטב לכך שלמשרד חמאס היה תפקיד מרכזי בהצלחת הליכי חילופים ורגיעה רבים", נכתב בהודעת משרד החוץ בדוחא נגד ראש הממשלה

[object Object]

משרד החוץ הקטארי פרסם הלילה (בין רביעי לחמישי) הודעת נוספת שבה תקף בחריפות את דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אנחנו מגנים בחריפות את ההצהרות הפזיזות של ראש ממשלת הכיבוש בנוגע לאירוח משרד חמאס, את הניסיון להצדיק את ההתקפה הפחדנית על קטאר, ואת האיומים המפורשים בנוגע להפרות עתידיות של ריבונות המדינה".

משרדי חמאס שהופגזו בקטאר, צילום: רויטרס

"אירוח משרד חמאס התקיים במסגרת מאמצי התיווך שביקשו וושינגטון ותל אביב ממנה", טענו בקטאר, "נתניהו מודע היטב לכך שלמשרד חמאס היה תפקיד מרכזי בהצלחת הליכי חילופים ורגיעה רבים. המו"מ התקיים באופן רשמי ופומבי, בתמיכה בינלאומית ובהשתתפות משלחות של ישראל וארה"ב. הניסיון של נתניהו לרמוז שקטאר נתנה מחסה בסתר למשלחת חמאס הוא מאמץ נואש להצדיק את הפשע".

תיעוד חדש: תקיפת צמרת חמאס בדוחא \\ רשתות ערביות

לפי משרד החוץ הקטארי, "ההשוואה השקרית למרדף אחרי אל-קאעידה אחרי 11 בספטמבר הוא ניסיון נואש להצדיק פעולות בוגדניות". עוד נמסר כי בקטאר ינקטו בכל האמצעים "כדי להגן על הריבונות והשטחים" של המדינה, ו"יעבדו עם השותפים כדי להבטיח שנתניהו יישא באחריות והפעולות חסרות האחריות ייעצרו. אנחנו קוראים לקהילה הבינלאומית לדחות את הרטוריקה המסיתה והאסלאמופובית של נתניהו. צריך לשים קץ לניסיונות ההונאה הפוליטית שפוגעים בתיוך ומשבשים את מאמצי השלום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו