"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
מקורות בחמאס: זה מח"ט צפון הרצועה החדש בארגון
על פי העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט", מוחמד עוודה ששימש כראש המודיעין, מונה אחרי חיסול אחמד ר'נדור • במקביל, דווח על מסר של ראש חמאס בעזה, עז א-דין אל-חדאד, למחבלים: "להתכונן למערכה של חודשים בעיר עזה ולגייס את כל הכוחות"
מוחמד עוודה (מימין). צילום: רשתות ערביות

מקורות בחמאס: זה מח"ט צפון הרצועה החדש בארגון

על פי העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט", מוחמד עוודה ששימש כראש המודיעין, מונה אחרי חיסול אחמד ר'נדור • במקביל, דווח על מסר של ראש חמאס בעזה, עז א-דין אל-חדאד, למחבלים: "להתכונן למערכה של חודשים בעיר עזה ולגייס את כל הכוחות"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" דיווח ביממה האחרונה (רביעי) על זהותו של מפקד החטיבה החדש של חמאס בצפון הרצועה. לפי הדיווח, מדובר במוחמד עוודה, שהוגדר על ידי צה"ל בתור ראש מטה המודיעין.

צה"ל תקף והשמיד את מגדל טייבה ברצועה עזה // רשתות ערביות

לאחרונה פורסמה תמונה חדשה של עוודה עם מוחמד דף, "אבו עוביידה" ומח"ט חאן יונס חסן סלאמה, שלושה בכירים בארגון שחוסלו. ב"א-שרק אל-אווסט" צוין כי עוודה החליף את המח"ט הקודם, אחמד ר'נדור, זמן קצר אחרי חיסולו בנובמבר 2023.

על פי הדיווח, ראש חמאס בעזה, עז א-דין אל-חדאד, העביר מסר פנימי למחבלים בשטח ולמפקדיהם. לפי הדיווחים, הוא הנחה אותם לנהל "מערכה" על העיר עזה בימים ובשבועות הקרובים. כמו כן, אל-חדאד הדגיש את הצורך של המחבלים להיערך להישארות בעיר עזה.

מחבלי חמאס,צילום: אי.אף.פי

במקביל, גם דווח כי ארגוני טרור אחרים הזהירו את המחבלים מפני עונשים אם יברחו. לפי מכתב שאת תוכנו פרסם העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט", אל-חדאד הבטיח למחבלים "להיות הראשון בקו החזית" בקרב שצפוי. נוסף על כך, הוא הדגיש את הצורך "להתכונן היטב למערכה שעשויה להימשך חודשים". הוא ציין בהקשר זה כי כל היכולות של ארגון הטרור יגוייסו נגד כוחות צה"ל.

מקורות בחמאס מסרו לעיתון הסעודי כי מחבלים ומפקדי שטח מהחטיבה הצפונית ברצועה, קיבלו מסר דומה ממפקד החטיבה החדש שמונה - מוחמד עוודה.

במקביל, בחמאס ממשיכים לנסות למנוע מהאוכלוסיה העזתית להתפנות מהעיר כדי שתשמש מגן אנושי למחבלים. מנגנון ביטחון הפנים בארגון הזהיר מפני רחפנים שמפזרים "מנשרים מסיתים" ליד פרויקט עאמר בעיר עזה. הכוונה היא לעלונים שקוראים לעזתים להתפנות דרומה. בחמאס טענו ללא בושה שמדובר ב"חלק מלוחמה פסיכולוגית שנועדה להחליש את החזית הפנימית ולהסית את העם נגד ההתנגדות. אנחנו מדגישים את הצורך להשמיד אותם באופן מיידי ולא להפיץ אותם ברשתות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו