מצרים חושדת בבריטניה: "רשלנות מכוונת מול האחים המוסלמים"

המתיחות בין המדינות התגברה על רקע הפגנות של אסלאמיסטים מול השגרירות המצרית בלונדון • לפי משקיפים, בקהיר מתלוננים על חופש הפעולה שניתן לתנועה שהוצאה מחוץ לחוק בארץ הנילוס

מחאה בלונדון נגד נשיא מצרים (ארכיון). צילום: אי.אף.פי

מתיחות בין לונדון לקהיר: מצרים חושדת ברשלנות מכוונת של הרשויות בבריטניה בהרתעת מפגינים של תנועת האחים המוסלמים ובנהלי האבטחה מול השגרירות שלה בלונדון. בארץ הנילוס התנועה הוצאה לפני שנים מחוץ לחוק, ורבים מפעיליה נעצרו או גורשו לחו"ל.

משקיפים מסרו ל"אל-ערב" כי מצרים החלה להתלונן על ההתנהלות של בריטניה בנוגע לאחים המוסלמים, לרבות מתן אפשרות לכלי תקשורת התנועה לפעול בחופשיות, אירוח של רבים מחבריה, וכישלון בהפעלת לחץ על גורמים שמבקרים את מצרים מאדמת הממלכה המאוחדת, באמתלה של הגנה על חופש, דמוקרטיה וזכויות אדם.

במשך שנים, בכירים ופעילים של האחים המוסלמים ממצרים וממדינות ערביות נוספות מתגוררים בבריטניה, ועוסקים בפעילות פוליטית ותקשורתית. מספרם גדל עם שיקום היחסים בין מצרים לטורקיה ומאמציה של האחרונה להגביל את הנוכחות של האחים המוסלמים בשטחה.

שר החוץ המצרי בדר עבד אל-עאטי, צילום: ללא

צעדים אלה הובילו את פעילי התנועה לעזוב ללונדון ולבחור בה כמטה חלופי. כעת חלק מהפעילים משתתפים בהפגנות נגד מצרים שמואשמת באי מתן סיוע מספיק לעזה, זאת על רקע מלחמת ישראל בחמאס וביתר ארגוני הטרור הפלשתיניים.

על רקע דברים אלה, שר החוץ המצרי בדר עבד אל-עאטי התקשר לאחרונה ליועץ לביטחון לאומי הבריטי ג'ונתן פול, וביקש ממנו הבהרות בנוגע למעצר של צעיר בלונדון, שהגן מפני ניסיון חדירה של מפגין מהאחים המוסלמים.

במקביל, במצרים הסירו מחסומים מסביב לשגרירויות של בריטניה וארה"ב בקהיר, שהוצבו לפני שנים. צעד זה גרם לבריטים לסגור את השגרירות עד להערכת מצב ביטחונית מחודשת.

לפי העיתון "אל-ערב", האירוע בשגרירות המצרית חיזק את החשדות של קהיר כי בריטניה לא רצינית לגבי נקיטת עמדה נחרצת נגד הקבוצות האסלאמיסטיות, שפועלות באדמתה. נוסף על כך, המשקיפים טוענים כי גם השתיקה הרשמית של מצרים בנושא כבר לא מועילה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר