מוחמד באקר קאליבאף. צילום: אי.פי.אי

יו"ר הפרלמנט האיראני: "ישראל ייבשה את טהרן - הם הנאצים של המאה ה-21"

מוחמד באקר קאליבאף האשים את ישראל באחריות למשבר המים באיראן, וטען כי צינור המים המרכזי של טהרן הופצץ בכוונה • הוא הגיב להצעת נתניהו: "הם מנסים לרמות את העם האיראני עם כוס מי ביוב מטוהרים"

משבר המים באיראן: יו"ר הפרלמנט האיראני מוחמד באקר קאליבאף האשים את ישראל באחריות למצב וכינה את ראשיה "הנאצים של המאה ה-21".

אמש הבכיר האיראני הגיב בזעם לדברי ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהציע סיוע ישראלי לאיראנים במשבר המים. "ישראל היא המדינה מספר 1 בעולם במיחזור מים", אמר נתניהו, "אנחנו ממחזרים 90% ממי השפכים שלנו. ואנחנו מובילים את העולם בהתפלת מים. אנחנו יודעים בדיוק מה לעשות כדי שגם לאיראן יהיו מים בשפע".

בהצהרה ארוכה שפרסם הבכיר האיראני. הוא העליל כי ישראל, היא זאת שפגעה בצינור המים הראשי בצפון טהרן עם טילים "כדי לייבש את טהרן". הוא הוסיף: "עכשיו הם מנסים לרמות את העם האיראני עם כוס מי ביוב מטוהרים".

רה"מ בקריאה לאזרחי איראן להפיל את המשטר %2F%2F GPO

אתמול גם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן הגיב לדברי נתניהו ברשת X. בין היתר עקץ הנשיא האיראני: "המשטר שמנע מתושבי עזה מים ומזון רוצה להביא מים לאזרחי איראן? איזה תעתוע".

ההאשמות מגיעות כאשר כבר יותר מחודש שאיראן סובלת ממחסור חמור במים. בערים רבות האזרחים מקבלים אספקת מים ממכליות, והטמפרטורות נעות סביב ה-40 מעלות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...