ירדן יצאה היום (רביעי) נגד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לאחר שאמר שהוא מחויב לחזון ארץ ישראל השלמה. בירדן, יש לציין תרגמו את המונח בתור "ישראל הגדולה".
הדברים נאמרו השבוע בראיון ב-I24NEWS, שם נתניהו נשאל אם הוא מחויב לחזון של ארץ ישראל השלמה והארץ המובטחת. בהודעת משרד החוץ הירדני נכתב כי הממלכה מגנה את "ההצהרות האחרונות של ראש הממשלה הישראלי בנימין נתניהו, בנוגע למה שמכונה 'חזון ישראל הגדולה'", והתנגדו למה שתיארו כ"הסלמה פרובוקטיבית מסוכנת, ואיום על ריבונות של המדינות, והפרה של החוק הבינלאומי ואמנות האו"ם".
דובר משרד החוץ הירדני סופיאן אל-קדאא אמר כי ארצו דוחה לחלוטין את ההצהרות המסיתות, והוסיף כי "האשליות האבסורדיות האלה שמשתקפות בהצהרות של בכירים ישראל, לעולם לא יפגעו בירדן ובמדינות ערביות, ולא יגרעו מזכויותיו הלגיטימיות של העם הפלשתיני".
“So you ask if I feel like I am on a mission, historically and spiritually, and the answer is yes.”
Speaking to Israeli channel i24, Prime Minister Benjamin Netanyahu said he is on a “historic and spiritual" mission and is “very” connected to the vision of a “greater Israel” pic.twitter.com/xIMuOXSzi8
— Middle East Eye (@MiddleEastEye) August 13, 2025
הדיפלומט הירדני טען כי "ההצהרות האלה משקפות את מצב הקשה של ישראל ועולות בקנה אחד עם בידודה הבינלאומי על רקע התוקפנות בעזה ובגדה". לדבריו, "הטענות והאשליות האלה שמקודמות על ידי קיצונים בממשלת ישראל - מעודדות את המשך מעגלי האלימות והסכסוך. זה דורש עמדה בינלאומית ברורה המגנה אותן".
קטאר הצטרפה בהמשך לגינוי מטעם ירדן, ובמשרד החוץ הקטאר האשימו כי מדובר ב"הרחבת הגישה של הכיבוש המבוססת על יהירות, תדלוק משברים וסכסוכים, ופגיעה בוטה בריבונות של מדינות, החוק הבינלאומי, האמנות של האו"ם וההחלטות של הלגיטימציה הבינלאומית".
עוד נטען כי "הטענות השקריות וההצהרות האבסורדיות והמסיתות של ישראל לא יגרעו מהזכויות הלגיטימיות של מדינות ועמי ערב. קיים צורך בסולידריות של הקהילה הבינלאומית כדי להתמודד עם הפרובוקציות האלה, שחושפות את האזור לאלימות ולכאוס". לבסוף, קטאר טענה בהצהרה כי היא "תומכת בכל המאמצים להשגת שלום צודק וממושך, ולבסס את הביטחון והיציבות האזוריים והבינלאומיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו