גורם מצרי מעריך: השיחות בין ישראל לחמאס יחודשו בשבוע הבא

בתדרוך לכלי תקשורת מצריים מסר גורם בממשלת מצרים כי השיחות יתחדשו לאחר שישראל תבחן לעומק את תשובת ארגון הטרור להצעת המתווכות • הגורם המצרי עידכן: מאתמול נכנסו לרצועה 161 משאיות אספקה של סיוע הומניטרי

סטיב וויטקוף. צילום: אי.פי

שיחות המו"מ בין ישראל לארגון הטרור חמאס צפויות להתחדש בשבוע הבא. כך תידרך היום (שישי) מקור בממשלת מצרים את התקשורת המקומית. התדרוך הזה מגיע יממה לאחר ההחלטה של ישראל להחזיר את צוות המו"מ מקטאר לצורך התייעצויות, וזאת במקביל להחלטת ממשל טראמפ להחזיר מדוחא גם את הנציגים האמריקנים.

רכבי הצלב האדום במעמד השבת החטופים מעזה (ארכיון), צילום: אי.פי

לדברי אותו מקור, השיחות יחודשו לאחר שהתגובה של ארגון הטרור הפלשתיני תיבחן בצד הישראלי.

על רקע זה, המקור המצרי הוסיף כי מאז אתמול ועד הבוקר נכנסו 161 משאיות של אספקה לרצועת עזה דרך מעברי כרם שלום וזיקים. לפי המקור, האספקה כוללת קמח, חלב לתינוקות ומוצרי מזון נוספים.

משאיות סיוע הומניטרי בדרכן לרצועת עזה, צילום: אי.אף.פי

לקצר את הפרימטר

בתוך כך, מקור פלשתיני פירט את הדרישה של חמאס לגבי מפות הנסיגה. לפי הגורם, חמאס דורש פרימטר של בין 700 ל-1,200 מטרים. בגבול המזרחי מדובר בפרימטר הצר יותר. הארגון דורש גם התחייבות שלא תהיה פריסה באתר מיושב כלשהו. בחמאס דורשים שלא תהיה נוכחות צבאית גם בצירים מורג ומגן עוז שעוברים באזורי חאן יונס ורפיח.

המקור הפלשתיני אמר לתקשורת הערבית כי דרש בשינויים לשחרר 30 מחבלים אסירי עולם או עונשים ממושכים על כל חטוף. כפי שדווח, דרישה מרכזית אחרת היא שכל הסיוע ההומניטרי יינתן תחת פיקוח האו"ם והסהר האדום, תוך ביטול כל תפקיד של הקרן האמריקנית.

גם האמריקנים התקפלו מקטאר

כאמור, אתמול הודיע וויטקוף, המכהן כשליחו של הנשיא דונלד טראמפ למזרח התיכון, כי גם הנציגים האמריקנים לשיחות בדוחא יחזרו לארה"ב. הוא תקף: "נראה כי חמאס אינו פועל בתום לב. נשקול אפשרויות חלופיות להשבת החטופים הביתה וליצירת סביבה יציבה יותר עבור תושבי עזה. חבל שחמאס פעל בדרך אנוכית. אנו נחושים להביא לסיום הסכסוך ולהשגת שלום קבוע בעזה". גורם מדיני ישראלי הכחיש כי השיחות לשחרור חטופים התפוצצו והתעקש כי לא מדובר "בפיצוץ בשיחות וגם לא במשבר".

ארגוני הטרור בעזה יצאו בהצהרה משותפת בעקבות דבריו: "אנחנו מגנים את הצהרת השותף האמריקני של הכיבוש סטיבן וויטקוף, ומאשרים את המחויבות של משלחת ההנהגה למו"מ לעצור את התוקפנות ולנהל את כל המאמצים כדי להגיע בקרוב להסכם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר