"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
דרום סוריה בוערת: מתקפה גדולה של השבטים הבדואים מאיימת על הדרוזים
כוחות שבטיים שגויסו בחופזה ברחבי סוריה פרצו את ההגנות של המיליציה הדרוזית ומתקרבות לעיר סווידא עצמה • גורם מדיני מסר כי ישראל הסכימה לכניסת כוח של מנגנוני הפנים של המשטר לאזור על מנת לשמור על הסדר • הבדואים מציתים בתים של דרוזים בעיירות אותן הצליחו לכבוש בעוד האזרחים נמלטים
לוחמים בדואים סוך לסווידא. צילום: איי.אף.פי

דרום סוריה בוערת: מתקפה גדולה של השבטים הבדואים מאיימת על הדרוזים

כוחות שבטיים שגויסו בחופזה ברחבי סוריה פרצו את ההגנות של המיליציה הדרוזית ומתקרבות לעיר סווידא עצמה • גורם מדיני מסר כי ישראל הסכימה לכניסת כוח של מנגנוני הפנים של המשטר לאזור על מנת לשמור על הסדר • הבדואים מציתים בתים של דרוזים בעיירות אותן הצליחו לכבוש בעוד האזרחים נמלטים

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

המלחמה בדרום סוריה בתהפוכות נוספות: מתקפה גדולה של מליציות השבטים הבדואים והערבים של סוריה דוחקת את רגלי הדרוזים חזרה לעיר סווידא, כשגל עצום של לוחמים שבטיים שגויסו ברחבי המדינה שוטף את המחוז הדרומי.

תיעוד%3A כוחות הפנים של המשטר הסורי בדרך לסווידא \ רשתות ערביות

על פי גורם מדיני, ישראל ניאותה להכניס כוח של מנגנון הפניםהמשטר הסורי לצרכי שמירה על הסדר. לא ברור בשלב זה באיזה כוח מדובר ומה היקף הכניסה.

הלוחמים השבטיים גויסו לאחר שאתמול בלילה קראה מועצת השייח'ים של השטים הבדואים על גיוס כללי ויציאה לקרב מול המיליציות הדרוזיות במחוז סווידא הדרומי. המיליציות השבטיות הצליחו לכבוש לפחות שלושה כפרים דרוזיים גדולים והלוחמים החלו להבעיר בתים השייכים לדרוזים, אלפי אזרחים נמלטו מאזור הקרבות, מצפון מערב לעיר סווידא.

על טנדרים לבנים%3A כוחות שבטיים בדרכם לסווידא להילחם בדרוזים \ רשתות ערביות

מצדם הדרוזים טוענים כי פתחו במתקפת נגד מול המיליציות השבטיות והצליחו לכבוש מחדש את וולגה, פרבר צפוני של העיר סווידא ולהניס משם את הלוחמים הבדואים.

עד כה לא נרשמה כל מעורבות ישראלית בלחימה המתפתחת בדרום ולא ברור אם ישראל תסייע לבני בריתה הדרוזים כפי שעשתה מול המשטר הסורי. בדמשק הכחישו דיווחים כי כוחות המשטר יתקדמו חזרה לאזור סווידא על מנת לאכוף את הסדר ואמרו כי הם עומדים בתנאי הפסקת האש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...