ראש ממשלת עיראק, מוחמד שיעה אל-סודאני, השיק אמש (רביעי) את יישום פרויקט הרחבת בית הזיקוק לנפט גולמי בעיר נג'ף עם קיבולת כוללת של 100,000 חביות ליום.
כושר הייצור הנוכחי של בית הזיקוק בנג'ף הוא 30,000 חביות ליום, ועוד 70,000 חביות ליום יתווספו כחלק מתוכנית הרחבה חדשה להוספת קיבולות ויחידות חדשות לייצור נגזרות נפט כדי לענות על צרכי הצריכה המקומית.
ביום שני הודיע אל-סודאני על השקת עבודות הביצוע של פרויקט הרחבת בית הזיקוק "דיוואניה", שיזקק נפט גולמי בקיבולת של 70,000 חביות ליום ובעלות של 800,000 דולר. הדבר יגדיל את סך התפוקה של בית הזיקוק ל-90,000 חביות ליום תוך מספר שנים, על פי סוכנות הידיעות הגרמנית DPA.
עיראק מתכוונת ליישם תוכנית שמטרתה להסיט 40% מתפוקת הנפט במדינה לתעשיות זיקוק כדי לענות על הביקוש המקומי. מספר בתי זיקוק עיראקיים במחוזות סלאח אל-דין, נג'ף, דיוואניה, מייסאן ובצרה מיישמים כעת פרויקטים להרחבת כושר הזיקוק, שמטרתם להפוך את עיראק מיבואנית מוצרי נפט ליצואנית. זאת למעט יבוא בנזין, שצפוי להסתיים השנה.
ממשלת עיראק הודיעה בתוכנית הפיתוח הלאומית שלה לשנים 2024-2028 כי היא פועלת להגדלת כושר זיקוק הנפט הגולמי מכ-700,000 חביות ליום ל-1.25 מיליון חביות ליום עד 2028, תוך השגת עצמאות ויצוא נגזרות לחו"ל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו