"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מזכ"ל חיזבאללה חושף: מדוע לא הצטרפנו למלחמה ב-7 באוקטובר

בראיון ל"אל-מיאדין" חשף קאסם כי רכישת הביפרים נמשכה שנה וחצי והארגון חשב שהיא מוסווית • הוא הודה שהיו פרצות נוספות ברשת התקשורת והאזנות נרחבות של ישראל • מזכ"ל חיזבאללה טען שעדיין לא נמצאה פרצה אנושית איכותית ברמת בכירי הארגון

,עודכן
0השמעה
נעים קאסם מזכ"ל חיזבאללה. צילום: רויטרס

"נסראללה כעס מאוד": מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם התייחס הערב (שלישי) למתקפת הביפרים בראיון ל"אל-מיאדין" ולמחדלי ארגון הטרור במלחמה עם ישראל. בראיון הוא אמר כי ישראל הצליחה לאסוף מידע דרך מרגלים, אך לטענתו לא היה מדובר ב"פרצה נרחבת או איכותית", והתחקירים עדיין בעיצומם.

תיעוד של פיצוץ מכשיר קשר אצל פעיל חיזבאללה

כשהתייחס למתקפת הביפרים אמר: "נושא הביפרים החל בפרצה גדולה כי האחים (בחיזבאללה) חשבו שהרכישה (של המכשירים) היתה מוסווית, אך התברר שהיא היתה גלויה לישראלים. רכישת הביפרים התקיימה במהלך תקופה של שנה-שנה וחצי".

נעים קאסם מדבר על מותו של נסראללה ונחנק מדמעות // רשתות ערביות

הוא הוסיף: "התברר שסוג חומרי הנפץ שהושתל במכשיר היה חריג ולא ניתן היה לאתר אותו באמצעות מנגנון בדיקה שבו האחים השתמשו. נאמר שהאחים היו צריכים לנהל את הבדיקה באמצעים אחרים וזה יכול להיחשב כרשלנות או ליקוי. לא ידענו ששרשרת הרכישה נחשפה ולא הצלחנו לגלות את חומרי הנפץ".

פצוע בלבנון מפיצוץ הביפרים,צילום: רשתות ערביות

קאסם הדגיש כי "פיצוצי הביפרים היו מכה קשה מאוד. באחר הצהריים של 18 בספטמבר, קיימנו את הפגישה האחרונה של מועצת השורא (בחיזבאללה) עם חסן נסראללה. כמובן, הוא היה מאוד כועס. במהלך הישיבה נסראללה מינה ועדת חקירה לפיצוץ הביפרים והמכשירים".

פרצות נוספות ברשת התקשורת

מנהיג ארגון הטרור, שמונה לתפקיד אחרי חיסולו של נסראללה בדאחייה של ביירות, אמר כי התגלתה פרצה נוספת ברשת התקשורת. "דיווחו שהייתה האזנה, אך לפי המידע היא היתה מקומית. אף אחד לא הגיע למסקנה שההאזנה הייתה מקיפה או כה נרחבת עד שהישראלים ידעו הכל", אמר.

זירת החיסול של מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה,צילום: אי.אף.פי

לטענתו, "במשך 17 שנה כלי טיס של ישראל טסו מדי יום ושמרו נתונים על משתנים גיאוגרפיים פה ושם. הישראלים אספו מידע מספיק על מיקומי יכולות במידה מסוימת. לא היינו מודעים להיקף הידע הישראלי ונקטנו באמצעי זהירות, אך הישראלים ידעו יותר". הוא הוסיף: "משאבי האנוש הפכו למוגבלים יותר ויותר לנוכח כמות המידע העצומה שזמינה בהאזנות סתר, כטב"מים ונקודות ציון שהושגו על ידי ישראל".

עם זאת, קאסם טען כי "עד עכשיו לא ראינו אף פרצה אנושית נרחבת או איכותית. אין מידע על פרצה של אנשים ברמת דמויות מפתח או בכירים בחיזבאללה. כאשר התחקיר יושלם, אדבר בכנות לציבור על הפרצה האנושית ועל היקפה".

הקרבות בשבעה באוקטובר,צילום: השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בנוגע לטבח ה-7 באוקטובר, חשף קאסם כי הידיעה על מתקפת הטרור של חמאס הגיעה לחיזבאללה חצי שעה לאחר תחילתה. לדבריו, נסראללה החליט בתגובה לתת פקודה להפגיז את אזור חוות שבעא (הר דב). קאסם הסביר: "מועצת השורא של חיזבאללה התכנסה והחלטנו להיכנס למערכה של תמיכה ולא למלחמה כוללת, שצריכות להיות לה הכנות".

מזכ"ל חיזבאללה הודה כי הארגון לא היה מוכן למלחמה מקיפה: "היה מחיר חריג למערכה כוללת מתוך הנחה שהיו עשויות להיות תוצאות יוצאות דופן. כניסה למלחמה מקיפה דרשה הכנות שלא היו זמינות. אם היינו מנהלים מלחמה כוללת, היה הרס וחורבן, והתערבות אמריקנית והדברים היו מתרחבים יותר מבלי שיושגו המטרות המבוקשות. מטרת התמיכה היתה להקל על עזה מהסבל ולדחוף את ישראל לעבר פתרון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר