תיעוד ראשון מפורדו לאחר התקיפות . צילום: אי.פי

במשמרות המהפכה מאיימים: נגיב בתקיפות נגד ישראל - גם הבסיסים האמריקניים בסכנה

האיראנים האשימו את ארה"ב בתיאום עם ישראל ואיימו כי המבצע שלהם יימשך "בצורה מדויקת, מכוונת ותקיפה נגד התשתיות, המרכזים האסטרטגיים והאינטרסים של המשטר הציוני"

משמרות המהפכה באיראן פרסמו הודעה חריפה בתגובה לתקיפה האמריקנית, בה הן מכנות את ארה"ב "המשטר האמריקני הפושע", וטוענות כי התקיפה בוצעה "בתיאום מלא" עם "השלטון הציוני".

לפי ההודעה, איראן רואה בתקיפה "פשע בוטה וחסר תקדים" המפר את מגילת האו"ם, החוק הבינלאומי ואמנת ה-NPT. משמרות המהפכה טוענות כי הן זיהו מראש את אתרי הטיסה של המטוסים שהשתתפו בתקיפה.

רשתות ערביות

האיראנים מאיימים כי המבצע שלהם יימשך "בצורה מדויקת, מכוונת ותקיפה נגד התשתיות, המרכזים האסטרטגיים והאינטרסים של המשטר הציוני", ומזהירים כי התוקפים "חייבים לצפות לתגובות מצערות". עוד הם הוסיפו איום על הבסיסים האמריקניים באזור.

מוחמד כראמי, מפקד כוחות הקרקע של משמרות המהפכה, צילום: רשתות

מאז התקיפה ירו האיראנים 30 טילים לעבר העורף בישראל כתגובה ראשונית, לדבריהם, לתקיפה האמריקנית.

ארה"ב ביצעה תקיפות מדויקות על שלושה מתקני גרעין איראניים מרכזיים: פורדו, נתנז ואיספהאן, כאשר ארה"ב השתמשה בשישה מפציצי B-2 שהטילו תריסר פצצות "מפוצצות בונקרים" על אתר הגרעין פורדו, וצוללות של חיל הים ירו 30 טילי שיוט TLAM על שני אתרים אחרים, נתנז ואיספהאן.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...