"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בכירים בחמאס: קיבלנו מסר חיובי לגבי פעימות שחרור החטופים
גורמים בארגון הטרור אמרו כי עדיין לא חלה פריצת דרך, אבל המתווכים אותתו על היענות לשנות את חלוקת הפעימות • במתווה הקודם עשרת החטופים אמורים להשתחרר בתוך שבוע • בחמאס חותרים לבצע זאת לאורך כמה שבועות, כדי שישראל תחויב לקיים לפחות את הפסקת האש של 60 הימים
הארגון פירסם מעצר של "משתף פעולה" על רקע המשבר הפנימי ברצועה. מחבלי חמאס בעזה. צילום: רויטרס

בכירים בחמאס: קיבלנו מסר חיובי לגבי פעימות שחרור החטופים

גורמים בארגון הטרור אמרו כי עדיין לא חלה פריצת דרך, אבל המתווכים אותתו על היענות לשנות את חלוקת הפעימות • במתווה הקודם עשרת החטופים אמורים להשתחרר בתוך שבוע • בחמאס חותרים לבצע זאת לאורך כמה שבועות, כדי שישראל תחויב לקיים לפחות את הפסקת האש של 60 הימים

שחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

גורמים בארגון הטרור חמאס מספרים על "מסרים חיוביים" שהגיעו מהמתווכים להסכם הפסקת אש בעזה, ונוגעים ל"הבטחה" לפיזור פעימות שחרור החטופים ב-60 הימים הראשונים, כדי שישראל תעמוד בהסכם.

גדי מוזס יוצא מהרכב אל עבר הצלב האדום (ארכיון) %2F%2F רשתות ערביות

בכירים בחמאס בעזה ובחו"ל, ששוחחו עם העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט", אומרים כי תהליך המו"מ עדיין נמשך למרות מלחמת ישראל-איראן. המקורות אמרו שלעתים המו"מ פעיל יותר ולעתים איטי יותר, שכן המתווכים עוסקים בסוגיות שלראייתן "דחופות יותר". המקורות בחמאס מסרו כי המגעים לא הגיעו עד כה ל"פריצת דרך אמיתית". עם זאת, לדבריהם יש יכולת להתקדם לאור "מסרים חיוביים" שהמתווכים העבירו לארגון.

כאמור, אותם מסרים קשורים להבטחה שחמאס דורש להמשכיות של הפסקת האש בתקופת 60 הימים של מתווה וויטקוף. כלומר, הבטחה שפעימות השחרור של החטופים יפוזרו על פני תקופה זו כדי לוודא שישראל מחויבת להפסקת האש. במתווה הקודם, עשרת החטופים החיים אמורים להשתחרר בתוך שבוע, ועל כן בכירים בארגון טענו כי אין ערובה שישראל לא תחדש את הלחימה ביום השמיני.

על רקע זה, הגורמים בחמאס לא שללו "פריצת דרך רצינית" בתוך ימים או בתקופה הקרובה, אבל אמרו שזה תלוי בעמדה הישראלית. בהמשך, הם ציינו כי המחלוקת המרכזית עד כה לא נוגעת רק להבטחה שישראל תעמוד בהפסקת האש של 60 הימים. לדבריהם, חמאס שואף להשיג ערובות ברורות לקיום מו"מ רציני על הסכם כולל שיביא לסיום המלחמה. דבר שממשלת ישראל מתנגדת לו באופן פומבי.

רכב הצלב האדום ברצועה, צילום: אי.אף.פי

מעבר לכך, המקורות ציינו כי ארגון הטרור קיבל הבטחות מהמתווכים לפתרון המשבר ההומניטארי בעזה והכנסת אספקה. בעניין הפרסומים בישראל לגבי התקדמות במגעים, בכיר בחמאס אמר כי "הדבר תלוי רק בישראל, אבל אפשר להתייחס לכל מה שמופץ באמצעי התקשורת הישראליים כהתחמקויות בלבד ולא יותר מזה".

מקור אחר אמר כי שני הצדדים הראו גמישות במגעים, אבל חוששים מהשלכות העימות עם איראן. לדבריו, המשלחת הישראלית עדיין לא הגיעה לקטאר מחשש שזה יעכב את קצב הדיונים, ולא יאיץ אותם. בהקשר זה, יש לציין כי משלחת חמאס שהגיעה השבוע למוסקבה, הביעה חשש מובהק בפגישה עם סגן שר החוץ הרוסי לגבי האפשרות שישראל תנצח במלחמה מול איראן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...