"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
גורם ישראלי: הערכה כי חלקו התת-קרקעי של המתקן בנתנז התמוטט
הגורם דיבר עם ה"וול סטריט ג'ורנל" ואמר כי ישנם סימנים שחלק מהמתקן קרס • עם זאת ציין הגורם שנדרשות בדיקות נוספות כדי לאמת את הממצאים
מתקן הגרעין בנתנז. צילום: אי.אף.פי
דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל"

גורם ישראלי: הערכה כי חלקו התת-קרקעי של המתקן בנתנז התמוטט

הגורם דיבר עם ה"וול סטריט ג'ורנל" ואמר כי ישנם סימנים שחלק מהמתקן קרס • עם זאת ציין הגורם שנדרשות בדיקות נוספות כדי לאמת את הממצאים

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

גורם ישראלי, ששוחח עם ה"וול סטריט ג'ורנל" הלילה (בין ראשון לשני), אמר כי קיימת הערכה לפיה "יש סימנים שהחלק התת-קרקעי במתקן העשרת האורניום בנתנז קרס".עם זאת, ציין הגורם שנדרשות "בדיקות נוספות כדי לאמת אותם ממצאים".

התקיפות במתקן הגרעין בנתנז %2F%2F רשתות ערביות

מוקדם יותר הלילה, באיראן דיווחו כי צה"ל תקף במתקן הגרעין בפורדו, מתקן ההעשרה המרכזי השני של איראן, השוכן ליד העיר קום. מדובר במתקן מבוצר, שממוקם כ-80 עד 90 מטר מתחת לאדמה, בצלע הר. ב"וול סטריט ג'ורנל" נכתב הלילה כי פורדו הוא "האתגר הגדול ביותר של ישראל", והזכירו כי היא כנראה תידרש לסיוע אמריקני להשמדתו.

בעיתון האמריקני ציינו כי הסיוע, אם יבוא, יהיה בדמות הפצצה האמריקנית "מפצחת הבונקרים" החזקה ביותר בארסנל של ארה"ב: MOP (Massive Ordnance Penetrator), המוכרת גם בשם הקוד GBU-57.

מתקן הגרעין בפורדו, צילום: AFP PHOTO/Satellite image

נציין כי מדובר בפצצה ענקית במשקל של יותר מ-12 טון. לפי הערכות שפרסם חיל האוויר האמריקני, הפצצה המדוברת מסוגלת לחדור עד לעומק של כ-60 מטר, אבל גורמים בארה"ב דנו בעבר באפשרות של הטלת שתי פצצות כאלו ברציפות, כדי להבטיח השמדה של אתרים עמוקים עוד יותר. כך לפי דיווחים זרים.

במקביל, כאמור, דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל" הערכה של גורם ישראלי, לפיה יש סימנים שהחלק התת-קרקעי במתקן בנתנז התמוטט.

צנטריפוגות בנתנז, צילום: אי.פי

באיראן דיווחו הלילה על תקיפות במקומות שונים במדינה, ביניהם טהרן, נתנז ואפילו תקיפה בבסיס בפרצ'ין, שם נערכים ניסויים בכלי נשק קונבנציונליים. לפי דו"ח עבר של סבא"א, הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית, הניסויים שם היו קשורים לפיתוח נשק גרעיני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...