מקורות אמרו הבוקר (ראשון) לעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" כי מתנהלים מגעים אינטנסיביים בין ראש ממשלת עיראק מוחמד שיאע א-סודאני והנהגת המיליציות הפרו-איראניות במדינה, שעיקרם חוסר הרצון להשתתף במלחמה האזורית. לפי גורם בכיר, בגדד ביקשה מטהרן שלא לפגוע באינטרסים אמריקנים בעיראק.
תיעוד: כטב"מים איראניים מעל שמי עיראק בדרכם לישראל // רשתות ערביות
בבגדאד מתקיימים מגעים אינטנסיביים בין ראש הממשלה מוחמד שיאע א-סודאני למנהיגי מפלגות ומיליציות שיעיות, כשהמסר המרכזי הוא: "איננו מעוניינים בהשתתפות במלחמה".
דובר בשם הפלג "כתאאב סיד א-שוהדא" הסביר את עמדת המיליציות ואמר כי "היכולות הזמינות לפלגים לא ישנו את המאזנים לאור מלחמה בה נעשה שימוש בטילים וטכנולוגיות קטלניות". הערכתו מדגישה את הפער הטכנולוגי והצבאי בין המיליציות לבין הכוחות המעורבים במלחמה.
במקביל לפנייה למיליציות, פנתה ממשלת עיראק גם לטהראן עם בקשה מיוחדת. דובר בכיר בבגדאד גילה כי עיראק ביקשה מאיראן שלא לתקוף אינטרסים אמריקניים בשטח העיראקי, לנוכח ההסלמה הצבאית הנוכחית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו