דיווח: המצרים גירשו פעילים ממרוקו שרצו להשתתף בשיירה לעזה

במרוקו טוענים כי פעילים גורשו מקהיר אחרי שהצהירו שהם מתכוונים להשתתף בשיירה ל"שבירת המצור על עזה" • השיירה שיצאה מאפריקה אמורה להגיע לאזור הגבול ברפיח

שיירה יבשתית יצאה מתוניס לעזה. צילום: AP

האתר המרוקאי "הספרס" דיווח לפנות בוקר (חמישי) כי פעילים מרוקאים גורשו מנמל התעופה של קהיר אחרי שהצהירו שהם מתכוונים להשתתף בשיירה ל"שבירת המצור על עזה".

גרטה תונברג: הסיפור הוא לא ההפלגה שלה לעזה אלא "המצור של ישראל על עזה" // רויטרס

השיירה שיצאה מאפריקה אמורה להגיע לאזור הגבול ברפיח. על פי הדיווח, אזרחים מרוקאים נכנסו למצרים אחרי שטענו כי הם עושים זאת למטרת תיירות, אך מאחרים נמנע לעזוב את שדה התעופה והם נאלצו לחזור.

אתמול פורסם כי בקהיר לא התנגדו למחאה עצמה, אבל מצד שני דרשו מחברי השיירה להגיש בקשות מיוחדות כדי לקבל אישורים ולציית לחוק. במשרד החוץ המצרי הבהירו לשיירה כי "יש צורך בקבלת אישורים מראש לביקורים של משלחות זרות". הודגש כי הדרכים לעשות זאת הן להגיש בקשה רשמית לשגרירויות מצרים בחו"ל, דרך שגרירויות זרות בקהיר, או דרך נציגי ארגונים למשרד החוץ. בקהיר הסבירו כי הדבר תקף הן למשלחות של ממשלות והן למשלחות של ארגוני לא ממשלתיים.

 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר