תיעוד של חוסר אונים: קצין יוניפי"ל קיבל סטירה מתומך חיזבאללה

קבוצה של צעירים מהכפר השיעי בידאס התעמתו עם כוח שמירת השלום לאחר שזה חסם את אחת הדרכים סמוך לכפר • בתחילת השבוע פורסם כי בארה"ב וישראל שוקלים לפעול לסיום תפקידו של הכוח

אזרח לבנוני סוטר לחייל יוניפי"ל בדרום המדינה. צילום: רשתות חברתיות

תקרית חריגה בלבנון: קבוצת אזרחים התעמתה עם סיור של כוח שמירת השלום של האו"ם בדרום לבנון כשאחד האזרחים סטר לקצין פיני של הכוח. 

התקרית התרחשה סמוך לכפר השיעי בדיאס, בשעה שג'יפ של כוח השלום עסק באבטחת ציר תנועה העובר סמוך לכפר. לא ברור סביב מה נסובה המחלוקת אך אתר החדשות הלבנוני "אל-ג'דיד" דיווח כי אנשי הכוח חסמו את הדרך וכי חבורה של צעירים מהכפר, שנחשב למעוז של חיזבאללה סמוך לעיר צור, הגיעו למקום והתעמתו עם החיילים. 

השפלה לכוח האו"ם: קצין יוניפ"יל מוכה במהלך עימות עם אזרחים לבנונים // רשתות חברתיות

ביום ראשון פרסם כתבנו המדיני אריאל כהנא כי ארה"ב וישראל החליטו לסיים את פעילותו של כוח יוניפי"ל בדרום לבנון. ישראל החליטה להצטרף לעמדת הממשל האמריקני ולפיה כוח האו"ם יוניפי"ל, הפרוס בדרום לבנון, יסיים את פעילותו לאחר 47 שנים. הכוח הבינלאומי הוקם לאחר מבצע ליטני ב-1978, אולם בפועל מעולם לא מנע את התחמשות גורמי הטרור באזור.

מאז הפסקת האש התרחשו שורה של תקריות בכפרים שיעים בדרום לבנון, שבמהלכן תומכי חיזבאללה התנכלו לסיורים של יוניפי"ל, ותלו את דגלי ארגון הטרור על כלי רכב של הארגון הבינלאומי. בחלק מהמקרים נטען כי הסיורים "לא הגיעו בליווי של הצבא הלבנוני".

כוח יוניפי"ל בדרום לבנון, צילום: אי.פי.איי

בדברים שמסר לרשת "סקיי ניוז", תינתי אמר כי הם תומכים בפריסה של צבא לבנון בדרום המדינה. לטענתו, הנוכחות של הכוחות הישראליים באזור "מעכבת את הפריסה של צבא לבנון ואת ביצוע המשימה של הקהילה הבינלאומית".

הוא הוסיף: "לא התקיימו דיונים בעניין צמצום המימון הבינלאומי ליוניפי"ל", והדגיש: "המימון הוא עניין של מועצת הביטחון של האו"ם. סדר הכוח שלנו לא השתנה עד כה בדרום לבנון. 48 מדינות תמכו במשימה שלנו בלבנון מאז 2006 והנוכחות שלנו יוצרת 'סוג של תקווה' באזור דרום לבנון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר