העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" דיווח היום כי חמאס מתמודד עם נסיבות שעשויות להיות "הקשות ביותר" מאז הקמתו הרשמית ב-1987. לפי העיתון, המשבר בחמאס כולל את עזה, יו"ש ולבנון, כאשר בשלוש הזירות הארגון חווה משברים כלכליים וביטחוניים. בעזה דווח על ירידה ברורה בתמיכה העממית בו.
דובר צה"ל
מקורות בחמאס מסרו ל"א-שרק אל-אווסט" כי הארגון מעולם לא חווה מצב כזה. במישור הכלכלי, הם מספרים כי יש קושי לשלם משכורות לעובדי המנגנון השלטוני בעזה, למחבלים בזרוע הצבאית ולפעילים בזרועות השונות.
לפי המקורות, בארבעת החודשים האחרונים, עובדי המנגנון השלטוני קיבלו 900 שקל בלבד, מה שעורר תרעומת. תקציבים למשרדים שונים ואף לועדות שונות הופסקו כמעט לחלוטין. המקורות ציינו כי המחבלים בזרוע הצבאית לא קיבלו משכורת כמעט שלושה חודשים, ומתקשים לקנות אמל"ח. נוסף על כך, דווח כי בני משפחות של מחבלים הרוגים, פצועים או עצורים הפסיקו לקבל כסף. ברמה המינהלית, המקורות דיווחו על ואקום ברור מבחינת תפקידים בעקבות החיסולים.

למרות דברים, דווח בעיתון כי הזרוע הצבאית ממשיכה לתפקד ברמה מסוימת. בעניין פעילות חמאס ביו"ש, המקורות מסרו ל"א-שרק אל-אווסט" כי תפקוד הארגון מורכב לאור המעצרים והרדיפות של ישראל ושל הרשות הפלשתינית. לפי המקורות, חמאס איבד תאים רבים ומקורות מימון. לפי הדיווח, תאים אלה של חמאס היו אמורים לבצע פיגועים, אך אלה הוגבלו ל"מספר מצומצם", והמחבלים נעצרו או חוסלו.
בעיתון הסעודי הוסיפו שנראה כי המצב בעזה הוביל לירידה בפופולאריות של חמאס גם ביו"ש. בינתיים, בחו"ל צוין כי חמאס לא סובל מבעיות כלכליות או מנהלתיות, פרט לזירה הלבנונית. שם השלוח מתמודדת עם דרישת השלטון לפירוז מנשק.
המקורות בחמאס אישרו לעיתון כי "המצב קשה ביותר והרסני". לטענתם, הארגון יוכל להתאושש ממנו לאחר סיום המלחמה גם אם זה ייקח זמן רב. הם הוסיפו כי לחמאס יש עדיין יכולות כלכליות, אך המצב הביטחוני כופה עליו מציאות אחרת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו