בישראל מתכננים: נשלח לדרוזים בסוריה ציוד רפואי מתקדם

בשלב הראשון: משלוח סיוע הומניטארי הגיע לעדה במסגרת יוזמה אזרחית • "הסיוע הוא למען אחינו הדרוזים בדרום סוריה ונובעת מהערכים של הדת הדרוזית"

סיוע המניטארי שנשלח לדרוסים בסוריה. צילום: החמ"ל האזרחי

בעקבות הטבח הקשה והדרישה הגוברת לעזרה בינלאומית, יצא אתמול (ראשון) משלוח סיוע הומניטרי לקהילה הדרוזית בדרום סוריה, ביוזמה משותפת של החמ"ל האזרחי ועמותת 8400 – רשת מנהיגות הבריאות, הפועלת להפוך את תעשיית הבריאות בישראל למנוע צמיחה לאומי.

החמ"ל האזרחי שולח סיוע הומניטארי לדרוזים בסוריה, צילום: החמ"ל האזרחי

המשלוח, שכלל ציוד רפואי, ציוד לתינוקות ופריטי חירום נוספים, נאסף ואורגן על ידי עשרות מתנדבים במרכז הלוגיסטי של חמ"ל אזרחי בחיפה והועבר באמצעות חטיבת השינוע של החמ"ל האזרחי למג’דל שמס – ומשם נכנס לסוריה בתיאום עם צה"ל.
בין הפריטים שנשלחו:
• תיקי רופא וחובש
• אלונקות, חליפות ניתוח חד-פעמיות
• שמיכות קלות
• ציוד לתינוקות: מזון, טיטולים, בגדים

המהלך הובל על ידי צוות רפואי מיוחד בהובלת פרופ' טריף בראדר (קרפ"ר לשעבר ומנהל המרכז הרפואי קפלן) והיבא אסעד, פעילה חברתית וראש עמותת "ביחד – התנועה הדרוזית לשינוי" אשר הקימו קבוצה ייעודית שבשלב הראשון מיפתה את הצרכים הדחופים ביותר ופעלה לגיוס הפריטים. המשלוח שיצא אתמול הוא רק שלב ראשון .בשלב הבא, פועלים בחמ"ל לאתר גם ציוד רפואי מתקדם, לרבות מכשור מכני כמו מכונות רנטגן.

דרוזים בקריאה לממשלה להגן על הדרוזים בסוריה // השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

היבא אסעד מסרה: "הסיוע הוא למען אחינו הדרוזים בדרום סוריה ונובעת מהערכים של הדת הדרוזית, ובראשם עקרון האחריות ההדדית והמחויבות לעזרה הדדית’ כי ברגע כזה, אסור לעמוד מהצד".

אנשי כוחות הביטחון הסוריים נפרסים בעיירה סחנאיה, מדרום לדמשק, סוריה' יום לאחר עימותים שפרצו בין דרוזים ללוחמים פרו-ממשלתיים, בהם נהרגו מספר בני אדם, צילום: רויטרס

אהרון נחומי שניהל את המבצע מטעם החמ"ל האזרחי: " רוב היישובים בסוריה אינם ערוכים להתמודד עם אסון בקנה מידה כזה – ואנחנו לא יכולים לעמוד מנגד. התארגנות מהירה, שיתוף פעולה עם צה"ל והחוסן של הקהילות בישראל – כל אלה אפשרו לנו להעביר ציוד תוך שעות-זה מקרה חירום מובהק – ואין זמן לבירוקרטיה. לדרוזים בישראל יש משפחות מעבר לגבול –וחובתנו לעזור לאחים של האחים שלנו"

החמ"ל האזרחי ("אחים ואחיות לישראל") הוקם ביום טבח 7 באוקטובר כמענה מיידי לאירועי החירום, וצמח במהירות לארגון אזרחי בפריסה ארצית, המפעיל מערכי שיקום, סיוע וחוסן – מהשטח ולמעלה. החמ"ל פועל בעשרות יישובים, ומתמקד במענים פסיכו-חברתיים, יוזמות קהילתיות וחינוך לדמוקרטיה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר