"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"אין יכולת להתעמת עם ישראל": הקלטת של גמאל עבד נאצר מחוללת סערה
בשיחה מוקלטת של נשיא מצרים לשעבר עם עמיתו הלובי מועמר קדאפי, הוא הזהיר אותו מפני מלחמה נוספת • "אומרים פלשתין מהים ועד הנהר או שום דבר. זה יביא לאסון"
גמאל עבד אל־נאצר. צילום: gettyimages

"אין יכולת להתעמת עם ישראל": הקלטת של גמאל עבד נאצר מחוללת סערה

בשיחה מוקלטת של נשיא מצרים לשעבר עם עמיתו הלובי מועמר קדאפי, הוא הזהיר אותו מפני מלחמה נוספת • "אומרים פלשתין מהים ועד הנהר או שום דבר. זה יביא לאסון"

שחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

סערה במצרים:בסוף השבוע התפרסמה קלטת שיוחסה לנשיא לשעבר גמאל עבד אל נאצר. בהקלטה הוא נשמע משוחח עם שליט לוב מועמר קדאפי ומסביר לו ש"זה לא הגיוני לומר שיש להשיב את כל שטחי 48' או שאין פתרונות חלקיים (עם ישראל) כדי להשיב את מה שישראל כבשה ב-1967". דברים שמעידים על תמיכתו בהסכם בישראל באותו זמן.

בערוץ היוטיוב "נאצר TV" צוין כי השיחה התקיימה לפני 55 שנה, ב-3 באוגוסט 1970. כחודשיים לפני מותו של הנשיא המצרי. במהלך השיחה, עבד נאצר עקץ את בן שיחו ואמר כי הוא מוכן לספק תמיכה כספית עבור אלג'יריה, עיראק, לוב, סוריה ותימן הדרומית, אם הן יסכימו לגייס כוחות ולהיכנס למלחמה עם ישראל, אבל הוא לא מוכן לעשות זאת בעצמו. הוא התלונן כי יש מדינות כמו עיראק, סוריה, אלג'יריה, תימן וכמה ארגונים פלשתיניים שמעלים דרישות גדולות יותר ממצרים. לדבריו, "אם מישהו רוצה להילחם, שיילחם. לערבים אין את היכולת הצבאית להתעמת עם ישראל, ארה"ב תומכת בה בכסף ובנשק".

המלך פייסל והנשיא נאצר בוועידת חרטום, צילום: AP

עוד הזהיר נאצר כי כניסה לעימות חדש עם ישראל באותה עת "תביא לאסון חדש". לדבריו, "אומרים פלשתין מהים ועד הנהר או שום דבר. המשמעות של זה היא שהגדה המערבית ועזה יעברו ייהוד בתוך כמה שנים". כאמור, השיחה התרחשה אחרי מלחמת ששת הימים ב-1967 שבה מצרים ומדינות ערב נחלו תבוסה מהדהדת. ישראל השתלטה באותה עת על חצי האי סיני, יהודה ושומרון, רמת הגולן ורצועת עזה.

תוכן הדברים חולל סערה במצרים ועורר ספקות לגבי האמינות של הקלטת. בעקבות כך, עבד אל-חכים, בנו של הנשיא לשעבר, חשף כי הוא אחראי לפרסום הקלטת בערוץ יוטיוב, שאותו מפעיל עובד שלו. לדבריו, הקלטת נמצאת בארכיון של הספרייה הלאומית באלכסנדריה.

הנשיא נאצר בוועידת חרטום,

מנגד, הספרייה באלכסנדריה מסרה בתגובה כי היא לא לוקחת אחריות על הקלטת שפורסמה ברשתות החברתיות, ואין לה רישום לגביה. עם זאת, הספרייה ציינה כי יש שעות רבות של הקלטות של הנשיא המצרי לשעבר בספרייה וייתכן שהיא נמצאת ביניהן ללא רישום, ועל כן מתנהל תהליך אימות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...