לאחר ההבטחה של עאון: צבא לבנון סיכל שיגורים לעבר ישראל

הסיכול הגיע בעקבות המעצרים של חברי החולייה שירו רקטות מדרום המדינה לעבר ישראל בחודש שעבר • הצבא פשט על דירה בדרום לבנון, ותפס את הטילים

חיילי צבא לבנון בכפר כילא. צילום: REUTERS

צבא לבנון הודיע היום (ראשון) כי סיכל חולייה שתכננה לשגר רקטות לעבר ישראל. לפי הצבא, הסיכול הגיע בעקבות המעצרים של חברי החולייה ששיגרו את שני מטחי הרקטות מדרום המדינה לעבר ישראל בחודש שעבר.

אמצעי לחימה, משגרים וטילי כתף של חיזבאללה שאותרו והוחרמו (ארכיון) / דובר צה"ל

בהמשך לכך, הצבא פשט על דירה באזור צידון-זהרני בדרום לבנון, תפס את הטילים ואת החצובות שלהן, וכן מספר מעורבים. מקור לבנוני אמר לתקשורת הערבית כי חוליית הרקטות שנתפסה שייכת לשלוחת חמאס במדינה.

נשיא לבנון, ג'וזף עאון, צילום: אי.פי

המעצרים בלבנון מגיעים לאחר הצהרתו של נשיא המדינה ג'וזף עאון, שבה הוא התחייב "ליישם את ההחלטה להגביל את הנשק בידי המדינה". הוסיף הנשיא: "האינטרס של לבנון חייב להיות הגורם העליון בשמירה על השלום הציבורי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר