ארצות הברית החלה לצמצם את נוכחותה הצבאית בצפון-מזרח סוריה, כך דווח היום ב"ניו יורק טיימס". עד כה היה ידוע על כך ממקורות המקורבים לכוחות הכורדיים שוחחו עם העיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד". לפי גורמים רשמיים, הצבא האמריקני סוגר שלושה מתוך שמונה בסיסים קטנים באזור ומפחית את מספר החיילים מכ-2,000 לכ-1,400.
תקיפת הצי הסורי על ידי חיל האוויר בדצמבר שעבר // צילום: דובר צה"ל
לאחר 60 יום תיערך הערכת מצב לגבי צמצום נוסף. המפקדים בשטח ממליצים לשמור על מינימום של 500 חיילים בסוריה, אך הנשיא טראמפ מביע ספקנות לגבי המשך הנוכחות האמריקנית במדינה. בעוד כחודשיים צפויה הערכת מצב נוספת לגבי המשך צמצום הכוחות.
החיילים האמריקנים שיישארו ימשיכו לסייע לכוחות הדמוקרטיים הסוריים (SDF) במאבק בדאע"ש ובהפעלת מחנות המעצר, שבהם כלואים כ-10,000 לוחמי דאע"ש וכ-35,000 בני משפחותיהם.
צמצום הכוחות מגיע בעקבות השינויים במפה הפוליטית בסוריה מאז נפילת משטר אסד בדצמבר האחרון. קריסת המשטר הקטינה חלק מהאיומים על הכוחות האמריקניים, בפרט מצד המיליציות הנתמכות על ידי איראן והכוחות הרוסיים. עם זאת, דאע"ש ממשיך להוות איום מרכזי באזור, כאשר מספר ההתקפות שלו נמצא במגמת עלייה בחודשים האחרונים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו