"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חשש בירדן מרשת הטרור: "סימנים למיליציות שמאיימות עלינו"

בממלכה שוקלים שינוי מקיף באסטרטגיה שלה מול תנועת האחים המוסלמים • דובר ממשלת ירדן: האמל"ח שנתפס נועד לשמש לפיגועים בשטחנו

,עודכן
0השמעה
חיילים ירדנים (ארכיון). צילום: אי.פי.אי

פרטים נוספים על רשת הטרור הירדנית: הממלכה ההאשמית נמצאת על סף "תפנית אסטרטגית" בכל הנוגע ליחס שלה לתנועת האחים המוסלמים, כך העריכו הבוקר (רביעי) מקורות ירדניים.

16 מעורבים בהפעלת רשת בטרור נחשפואתמול על ידי מנגנון הביטחון הירדני אחרי מעקב שנמשך ארבע שנים. המעורבים חשודים בניסיון להקים מערך של טילים וכטב"מים על אדמת הממלכה תוך שיתוף פעולה עם גורמים בלבנון. על פי עדויותיהם, הם ייבאו מחרטות מסין, עברו הדרכות בלבנון והקימו מחסנים בירדן. רובם העידו על השתייכותם לתנועת האחים המוסלמים, זו שמנהלת קשרים הדוקים עם ארגון הטרור חמאס.

מקור מדיני ירדני אמר לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי תנועת האחים המוסלמים פעלה ללא התחשבות בחוק ותוך שיתוף פעולה עם מדינות זרות. לדבריו, מה שעולה מכתבי האישום הוא שירדן בוחנת כעת גישה חדשה להתנהלות מול התנועה, שתכלול מעקב אחר כל פעולותיה.

המקור הירדני הוסיף כי המעורבים אחסנו חומרי נפץ מסוכנים ביותר בבתים, מה שמעלה "סימנים לנוכחות של מיליציות חמושות המאיימות על ירדן מבפנים ובמחוץ".

בתוך כך, דובר ממשלת ירדן מוחמד אל-מוומני אמר כי האמל"ח שנתפס נועד לשמש כנראה ל"פעולות טרור בתוך שטח ירדן". הוא ציין כי הרשת כללה ארבעה תאים, שקיבלו הכשרה מחו"ל, חילקו את משימות העבודה שלהם בין הברחות חומרי גלם לייצור כטב"מים וטילי שיוט, לבין ייצור אמצעי לחימה בתוך שני מחסנים מבוצרים בקירות בטון בבירה רבת עמון ובעיר זרקא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר