ההסתבכות בנמל התעופה ביירות: חבר הפרלמנט הלבנוני פאדי פ'חרי עלאמה הותקף ביממה האחרונה בשדה על ידי קצין ביטחון שהעיר לו בבוטות על חניית רכבו.
בלשכת הפוליטיקאי סיפרו כי הוא הגיע לשדה התעופה לאסוף את אשתו ובתו הקטנה שחזרו מחו"ל והחנה את רכבו מחוץ לשדה כדי לסייע להן עם המזוודות.
רגעי ההכרזה על הנשיא הלבנוני החדש ג'וזף עאון // רשתות ערביות
כשיצא מהרכב, לפי גרסת הלשכה, קצין ביטחון פנה אליו ודיבר "בשפה לא הולמת", צעק עליו והכה בידו על הרכב. עלאמה, יש לציין, הוא חבר פרלמנט ותיק מהמפלגה של התנועה שיעית אמל, בעלת בריתה של חיזבאללה.
בכל אופן, חבר הפרלמנט הנסער התעקש לא לעזוב את שדה התעופה עד שקצין הביטחון יתנצל בפניו. בסופו של דבר, ראש אגף הביטחון בשדה התעופה התקשר בעצמו להתנצל בפני הפוליטיקאי והבטיח לו לנקוט בצעדים משמעתיים כלפי הקצין הסורר.
עלאמה הדגיש כי "כולם חייבים לכבד את החוק ללא יוצא מהכלל, אבל יש ליישם את החוק לפי ההיגיון של מדינת חוק ולא במנטליות של שליטה על כל אזרח". בהמשך לכך, חבר הפרלמנט קיבל שיחת טלפון גם משר הפנים אחמד אל-חג'ר, שהבטיח לעקוב אחר התנהלות קציני הביטחון בשדה.
על רקע זה, בלבנון התלוננו על החרפת נהלי האבטחה בשדה התעופה, שהובילו להתנהגות אגרסיבית של קציני הביטחון. בשבועות האחרונים לבנונים התלוננו על בדיקת המזוודות שלהם בשל החשד לניסיון הברחת כסף לחיזבאללה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו