מקורות פוליטיים בביירות העריכו בשיחה עם העיתון "א־דיאר" כי המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן ביום שבת הקרוב יסמן "נקודת מפנה מהותית וחשובה, זאת לאור ההשפעה על האופציות האסטרטגיות של ארה"ב באזור, כולל בלבנון, היכן שיש לה השפעה ישירה". הם ציינו כי לבנון חזרה למעשה לנקודת ההמתנה, מה שגרם לשליחה האמריקנית מורגן אורטגוס להתמקד בהיבטים הכלליים בפגישותיה האחרונות בביירות.
תיעוד מאמצעי הלחימה שאותרו והוחרמו בדרום לבנון \ דובר צה"ל
על רקע זה, הוסיפו המקורות כי השיח האמריקני, שלפיו הזמן לא משרת את לבנון, מסתיר סדר יום שכולל צעדים דחופים, לרבות בעניין פירוז הנשק של המיליציות וארגוני הטרור במדינה, כ"הקדמה להגבלת ההחלטה על מלחמה ושלום בידי המדינה". זו המטרה המרכזית שארה"ב דוחפת אליה, לפי אותם גורמים. על כן, השבועיים הקרובים יהיו מבחינתם "תקופה מכריעה", ובסופם אורטגוס צפויה לשוב לסבב פגישות נוסף בביירות.
בה בעת, מקורות לבנוניים ששוחחו עם העיתון "נידא אל-ווטן" סבורים כי ארה"ב והקהילה הבינלאומית מפעילים לחץ משמעותי על ביירות, שילך ויגבר. לדברי המקורות, על הגורמים הבכירים להתחשב בלחץ ולא להתעלם, זאת למרות שגורמי השלטון מתנהלים בנינוחות יותר מבעבר. עד כה נשיא לבנון ג'וזף עאון לא הראה סימנים בדבר הכנה לעימות כלשהו מול חיזבאללה, ומסתפק בהצהרות ובתכנון דיונים מול הארגון.
על רקע זה, המקורות הלבנוניים הדגישו את הצורך ביישום של החוקה, ההחלטות הבינלאומיות והסכם הפסקת האש. הם קראו למדינה להגביל את השימוש בנשק לצבא ולכוחות הלגיטימיים בלבד, שכן "מחיר בזבוז הזמן יהיה גבוה".
בכיר בחיזבאללה טען הלילה בשיחה עם סוכנות הידיעות "רויטרס" כי ארגון הטרור מוכן לדון בסוגיית הנשק אם ישראל תיסוג מחמש הנקודות בדרום לבנון ותפסיק את "התוקפנות שלה" - מושג עמום שלא מתייחס רק לתקיפות אוויריות, אלא גם לכל נוכחות ישראלית בשטח לבנוני או במרחב האווירי והימי של המדינה.
יש לציין כי לאורך שנים חיזבאללה תירץ את החזקת הנשק שלו בכך שישראל "כובשת" שטח לבנוני באזור הר דב, ולאורך 13 נקודות מחלוקת בגבול היבשתי. בפועל, ספק רב אם ההנהגה האיראנית, שלה כפוף חיזבאללה, תסכים לוותר על מוצב הטרור הקדמי מול ישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו