"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"לא יקריבו אותנו": אלפי נשים בטורקיה מחו על האלימות נגדן
ארדואן הכריז על 2025 בתור "שנת המשפחה", אך הנשים הטורקיות לא מתרשמות – והפגינו באיסטנבול ובערים הכורדיות
מחאת נשים בטורקיה. צילום: רויטרס

"לא יקריבו אותנו": אלפי נשים בטורקיה מחו על האלימות נגדן

ארדואן הכריז על 2025 בתור "שנת המשפחה", אך הנשים הטורקיות לא מתרשמות – והפגינו באיסטנבול ובערים הכורדיות

ניר פרידמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

כ-3,000 נשים צעדו בשלווה במרכז איסטנבול, לציון יום האישה הבינלאומי ובמחאה על האלימות נגדן ועל אוזלת ידה של המדינה בטיפול בנושא.

"לא נוקרב למען ערכי המשפחה", נכתב בשלטים שהונפו בשבת האחרונה לצד כיכר טקסים המפורסמת. כל זה לא הפריע למשטרה הטורקית לפזר באלימות את המחאה ולעצור כ-200 משתתפות.

טורקיה%3A אישה תועדה יורה בגבר בבית קפה%2C המשטרה פתחה בחקירה (ארכיון) %2F%2F רשתות ערביות

אירועי יום האישה השנה היו ההפגנות הראשונות שהתקיימו במדינה מאז שהמחתרת הכורדית (PKK) הכריזה על הפסקת אש בשבוע הקודם. בהפגנה בדיארבקיר, בירת "כורידסטן הטורקית", נשמעה הודעה ממנהיג ה-PKK הכלוא, עבדוללה אוג'לאן, שאמר כי "הנושא הנשי גדול יותר מהנושא הכורדי".

תחת שלטונה של מפלגת הצדק והפיתוח (AKP), בראשות רג'פ טאיפ ארדואן, המזוהה עם האסלאם הפוליטי ותנועת האחים המוסלמים, פרשה טורקיה בשנת 2021 מאמנת איסטנבול - הסכם של מועצת אירופה למאבק באלימות במשפחה - אשר נחתם במדינה עשור קודם לכן, בטענה שאינו תואם את "ערכיה השמרניים של טורקיה".

התוצאות לא איחרו לבוא: בשנת 2023 דווחו על כ-400,000 מקרים של אלימות כלפי נשים, כאשר בממוצע כל דקה וחצי אישה הייתה נתונה לפגיעה. באותה השנה, נרצחו לפחות 315 נשים בטורקיה על ידי גברים, כשלצידם נודע על 248 "מקרי מוות חשודים". מקרים אלה מתכתבים עם עלייה עקבית במספרים מאז שנת 2009.

טורקיה%3A מחבל מנהל קרב יריות עם כוחות הביטחון (ארכיון)

העלייה במקרי האלימות מתרחשת לצד ניסיונו של ארדואן להקים בטורקיה חברה שמרנית ברוח האסלאם, כשזה מדבר על חשיבותה של הילודה ("הביאו לפחות שלושה"), מתבטא נגד הפלות ואף החמיר את ההגבלות עליהן.

בבחירות האחרונות בשנת 2023 וברוח דברים אלה, הצהיר הנשיא הטורקי: "אנחנו נגד להט"בים, המשפחה קדושה", בעוד שיריבו ממפלגת העם הרפובליקאית (CHP), פנה לקהל הליברלי והבטיח לכבד את "האמונות וצורות החיים" של כל האזרחים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...