"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הולך בין הטיפות ונמנע מעימותים עם חיזבאללה: זהו המועמד הבולט לנשיאות לבנון
מפקד צבא לבנון ג'וזף עאון הולך ומתקרב לזכות בתפקיד הבכיר במדינה • לפי ההערכות, עאון השיג כבר תמיכה מובטחת של לפחות 74 חברי פרלמנט מתוך 128 • אך בשל היותו גנרל חל עליו "צינון" לשנתיים, לכן נדרשים לו 86 קולות לתיקון חוקתי
ג'וזף עאון. צילום: רויטרס

הולך בין הטיפות ונמנע מעימותים עם חיזבאללה: זהו המועמד הבולט לנשיאות לבנון

מפקד צבא לבנון ג'וזף עאון הולך ומתקרב לזכות בתפקיד הבכיר במדינה • לפי ההערכות, עאון השיג כבר תמיכה מובטחת של לפחות 74 חברי פרלמנט מתוך 128 • אך בשל היותו גנרל חל עליו "צינון" לשנתיים, לכן נדרשים לו 86 קולות לתיקון חוקתי

שחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הבחירות לנשיאות לבנון:מפקד צבא לבנון ג'וזף עאון הולך ומתקרב לזכות בתפקיד הבכיר במדינה. במפגש שהתקיים בלילה בין סיעות האופוזיציה הוחלט לתמוך בו כמועמד המוסכם. הבוקר (חמישי) בשעה 11:00 תחל ישיבת הפרלמנט הגורלית.

לפי ההערכות, עאון השיג כבר תמיכה מובטחת של לפחות 74 חברי פרלמנט מתוך 128. אם היה מועמד רגיל, הרוב הזה היה מספיק, אבל בשל היותו גנרל חל עליו "צינון" לשנתיים. לכן נדרשים לו 86 קולות לתיקון חוקתי.

הולך ומתקרב לזכות בתפקיד הבכיר במדינה. ג'וזף עאון, צילום: AFP

על רקע זה, הוא זקוק לתמיכה חלקית של אמל, חיזבאללה ובעלי בריתם (31 קולות) או לתמיכה של הזרם הפטריוטי החופשי (13 קולות), כדי להבטיח 86 קולות ויותר.

אתמול פרש המועמד שהריץ חיזבאללה, סולימאן פרנג'יה ממפלגת אל-מרדה. פרנג'יה הביע תמיכה בעאון, אבל עומד בראש מפלגה של שני מושבים.

דגל חיזבאללה על רקע חורבות הדאחייה, צילום: איברהים אמרו

עם זאת, המהלך מרמז על החלטה של חיזבאללה לתמוך במועמדות של מפקד הצבא. לפי דיווח בסקיי ניוז, כך אכן הוסכם בין חיזבאללה לאמל, אך אין הודעה רשמית בנושא.

עאון הוא נוצרי מארוני, בן העיירה סן פיל במחוז הר הלבנון. יליד 1964, אב לבן ובת, וסב לשני נכדים.

הוא התנדב לצבא לבנון בתור צוער בשנת 1983, התקדם בסולם הדרגות והתפקידים, והפך למפקד הצבא בשנת 2017. במהלך שירותו הצבאי עאון עבר מספר קורסים בארה"ב, לרבות תוכנית למאבק בטרור.

ג'וזף עאון, צילום: AFP

חודשים בודדים לאחר המינוי הוא פיקד על מבצע נגד דאעש באזור בקעת הלבנון המזרחי שבו מחבלים השתלטו על כפרים, והשיג ניצחון. שנתיים לאחר מכן לבנון גלשה לרצף של משברים כלכליים, פוליטיים, חברתיים וביטחוניים. בשיאם אירע פיצוץ אדיר בנמל ביירות ב-2020.

עאון נחשב למי שידע ללכת בין הטיפות, לא להיכנס לעימותים עם חיזבאללה או עם המפגינים, ולזכות באהדת ארה"ב ומדינות ערב. מנגד, הזרם הפטריוטי החופשי זעם עליו בשל אי התערבותו במחאה נגד הנשיא הקודם מטעם המפלגה, מישל עאון.

מעבר לכך, בעיתונות הלבנונית מציינים שהוא איש ספר, חובב דיג ונוהג לצפות בסרטים דוקומנטריים. מאז מונה למפקד הצבא, כך אומרים, יש לו פחות זמן לכך, אבל הוא נוהג לצטט מהפילוסוף הסיני סון דזה, מחברו של הספר הידוע "אמנות המלחמה".

במהלך חייו השלים עאון את לימודיו לתואר ראשון במדעי המדינה ותואר ראשון במדעי הצבא. מלבד ערבית הוא דובר אנגלית וצרפתית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...