"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
עידן חדש במזרח התיכון: סעודיה מציגה רומן עם ממשלת המורדים בסוריה
בממלכה קיבלו משלחת ראשונה של שרים בכירים מדמשק • אל-ג'ולאני משבח את חזונו של יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן • ובמקביל, "רכבת אווירית סעודית" של אספקה וציוד רפואי יצאה לדרך • חוקר סעודי: "יש כאן הזדמנות פז, אבל יש צורך בממשל תקין"
בן סאלמן ואבו אל ג'ולאני. צילום: רויטרס

עידן חדש במזרח התיכון: סעודיה מציגה רומן עם ממשלת המורדים בסוריה

בממלכה קיבלו משלחת ראשונה של שרים בכירים מדמשק • אל-ג'ולאני משבח את חזונו של יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן • ובמקביל, "רכבת אווירית סעודית" של אספקה וציוד רפואי יצאה לדרך • חוקר סעודי: "יש כאן הזדמנות פז, אבל יש צורך בממשל תקין"

שחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

סעודיה מהדקת את הקשרים עם ממשלת סוריה החדשה: משלחת שרים בכירים המריאה אמש (רביעי) מדמשק ונחתה בריאד לביקור רשמי ראשון מאז קריסת משטר אסד. המשלחת הגיעה בעקבות הזמנתו של שר החוץ הסעודי פייסל בן פרחאן, ומסמלת עידן חדש ביחסים.

בין הבכירים הסורים שעמדו בראש המשלחת לריאד: שר החוץ אסעד שיבאני, שר ההגנה אבו קסרה וראש המודיעין אנס חטאב. בשדה התעופה קיבל את פניהם סגן שר החוץ הסעודי ווליד בן עבד אלכרים אל-חריג'י. "הגעתי לממלכת ערב הסעודית בביקור ראשון בהיסטוריה של סוריה החופשית. אנחנו שואפים לפתוח דף חדש ומזהיר ביחסים בין סוריה לסעודיה שיתאים להיסטוריה המשותפת של שתי המדינות", אמר שר החוץ הסורי.

אבו קסרה, שר ההגנה החדש של סוריה, צילום: רשתות ערביות

השלטון בדמשק נכבש על ידי גורמים אסלאמיסטיים, שקרובים אידיאולוגית לתנועת האחים המוסלמים, אויבת ותיקה של בית המלוכה בריאד. עם זאת, השתייכותם הרשמית לאסלאם הסוני מקלה על הקשר עם סעודיה, שחשה בסכנה גדולה יותר מהציר השיעי של איראן. המסדרון שהתפרס מטהרן ועד ביירות דרך בגדד ודמשק.

רק בשנים האחרונות, סעודיה הסכימה בעל כורחה לקבל את בשאר אל-אסד, ששרד בשלטון למרות המרד נגדו. בריאד קיוו לשכנע אותו לעצור או לפחות להגביל את הברחות הסמים שפגעו בממלכה. כעת, עם ההכרזות של המורדים על השמדת תעשיית הסמים הקשים של משטר אסד, הסעודים יותר מנלהבים לפתוח דף חדש.

בשאר אל-אסד, צילום: רויטרס

העיתונאי והחוקר הסעודי יוסף א-דיני כתב במאמרו "א-שרק אל-אווסט" (בעלי העיתון הוא אחד הנסיכים הסעודים ואחיו למחצה של יורש העצר מוחמד בן סלמאן): "יש הזדמנות פז להקלה עם סילוק המורשת האכזרית, וברצון לתקופת שלום ובנייה בימים הבאים. ואולם, יש צורך בממשל תקין, הבטחת היציבות של השירותים הממשלתיים והפקת תועלת מכל המגזרים - גם אם הם לא מסכימים עם האידיאולוגיה של השלטון בפועל".

הביקור של המשלחת הסורית מגיע כאשר השבוע נחת מטוס סעודי ראשון בנמל התעופה של דמשק. המטוס נשא אספקה הומניטרית שכללה 28 טונות של ציוד רפואי ואמצעי מחסה. את המטען פרקו צוותים של הסהר האדום הסורי. עבדאללה בן עבד אל-עזיז א-רביע, היועץ בלשכת המלך הסעודי, אישר כי הממלכה תשלח "רכבת אווירית" בימים הקרובים כדי לסייע בדחיפות לאוכלוסייה הסורית.

מוחמד בן סלמאן (ארכיון), צילום: רויטרס

ב-23 בדצמבר הגיעה לדמשק משלחת סעודית כדי להיפגש עם מנהיג המורדים האסלאמיסטיים אחמד א-שרע (אבו מוחמד אל-ג'ולאני), שהפך לשליט בפועל של סוריה.

בראיון לעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" הצהיר א-שרע כי ריאד "הציבה תוכניות נועזות מאוד ויש לה חזון פיתוח שאנחנו מצפים לו. אין ספק שיהיו צמתים רבים בדרך שנוכל להיפגש בהם - בין אם בשיתוף פעולה כלכלי ובין אם בפיתוח או נושאים אחרים".

א-שרע קיים גם ראיון עם הערוץ הסעודי "אל-ערביה", שבו אמר כי שלב המהפכה בסוריה נגמר, וכעת הם עוברים לשלב חדש של בנייה. "לגישה הזאת יש תמיכה בממלכה הסעודית שרואה ביציבות סוריה הזדמנות אסטרטגית", הוא ציין. באותה הזדמנות, השליט הסורי שיבח את חזון 2030 לפיתוח כלכלי של יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...