מסר ראשון מאז אוקטובר: חמאס הוציא הערב (שלישי) הודעה בשמו של ראש הלשכה המדינית של הארגון, יחיא סינוואר, לפיה הוא "מברך את הנשיא עבד אל-מג'יד תבון על האמון המחודש של העם האלג'יראי בו כנשיא אלג'יריה".
לפי חמאס, סינוואר ציין כי הוא שולח את המסר שלו בצל "המלחמה ההרואית של העם הפלשתיני והתנגדותו בגבורה ובתקיפות בקרב מבול אל-אקצא, למרות רצח העם והברבריות של הכיבוש הציוני". בהודעה נכתב בנוסף כי: "הכיבוש תוקף את עמנו בגדה המערבית, בירושלים ובפנים, תוך הפרה והתרסה בוטה של כל החוקים הבינלאומיים והמוסכמות".
מפרוץ המלחמה, נציין, פרסם סינוואר הצהרה רשמית אחת, באוקטובר, אז אמר כי יסכים ל"שחרור מיידי של השבויים" - תמורת כל האסירים הפלשתינים בבתי הכלא.
בנוסף, מדובר בהצהרה רשמית ראשונה של סינוואר מאז מונה לראש הלשכה המדינית של חמאס במקום איסמעיל הנייה. דובר צה"ל חשף תיעוד אחד בלבד של סינוואר מאז 7 באוקטובר, שבו הוא נראה צועד במנהרה בימים הראשונים למלחמה - לצד משפחתו.
בחודש שעבר נחשפו פרטים מהמצוד הנרחב שמנהלת ישראל אחר מי שנחשב לאדריכל הטבח בעוטף, ושעדיין לא נתפס גם אחרי 11 חודשי לחימה. היועץ לביטחון לאומי בבית הלבן, ג'ייק סאליבן, אף אמר כי ארצות הברית משתפת פעולה עם ישראל במצוד ומפעילה צוותים מיוחדים כדי ללכוד ולהרוג את מנהיג חמאס.
סינוואר, לפי הערכות, מצליח להתחמק בין היתר באמצעות הימנעות משימוש מאמצעי תקשורת אלקטרוניים כבר תקופה ארוכה. למרות זאת, לפי גורמים אמריקנים הוא כן שוחח עם בכירי חמאס אחרים באמצעות טלפונים סלולרים ולווייניים מהמנהרות בשלבים מוקדמים יותר של המלחמה, כך על פי דיווחים ב"ניו יורק טיימס".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו