"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
מחלוקת שלושת האיים: סין הכירה בריבונות של האמירויות - באיראן זעמו
מחלוקת ותיקה בין טהרן לאבו דאבי בנוגע לריבונות על שלושה איים במפרץ הפרסי עלולה לאיים על יחסי האיראנים עם בת בריתם בבייג'ינג • איראן זימנה את השגריר הסיני לנזיפה • בסין מיהרו להרגיע את הרוחות
למטה האמירויות, למעלה איראן. שלושת האיים שבמחלוקת. צילום: Google earth

מחלוקת שלושת האיים: סין הכירה בריבונות של האמירויות - באיראן זעמו

מחלוקת ותיקה בין טהרן לאבו דאבי בנוגע לריבונות על שלושה איים במפרץ הפרסי עלולה לאיים על יחסי האיראנים עם בת בריתם בבייג'ינג • איראן זימנה את השגריר הסיני לנזיפה • בסין מיהרו להרגיע את הרוחות

,עודכן
0השמעה

משרד החוץ של איראן זימן אתמול (ראשון) את שגריר סין בטהרן כדי לנזוף בו על הכרת המדינה בריבונות האמירויות על שלושה איים בין שתי המדינות במפרץ הפרסי. הבוקר (שני) הסינים מיהרו להרגיע וקראו למדינות המוסלמיות לפתור את המחלוקת.

מדובר באיים אבו מוסא, טונב הגדול וטונב הקטן במפרץ שאיראן ואיחוד האמירויות תובעות עליהם ריבונות. בפועל איראן מחזיקה בהם מאז 1971, לפני שדובאי קיבלה עצמאות מבריטניה והפכה לבעלת ברית של המערב.

דובר משרד החוץ הסיני,צילום: אי.פי.איי

"משרד החוץ של איראן מדגיש ששלושת האיים הם חלק נצחי מאדמת המדינה ואנו מצפים מסין לתקן את עמדתה בנושא", אמרו אתמול כלי תקשורת במדינה המוסלמית המסוגרת.

עד כה, סין הייתה אחת משותפות הסחר הגדולות של משטר האייתוללות בשנים האחרונות, וכעת ההכרה של בייג'ינג בריבונות האמירתית עשויה להוות את תחילתו של קרע.

בהודעה שפורסמה מטעם משרד החוץ הסיני נאמר: "סין קוראת לאיראן ולאיחוד האמירויות הערביות לפתור את המחלוקות ביניהן בדרכי שלום באמצעות דיאלוג והתייעצות". "העמדה של סין בשלושת האיים עקבית", אמר שר החוץ כשהתייחס לשאלה בנושא במהלך תדרוך עיתונאי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו