"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

איראן: בית המשפט דחה את ערעורו של היהודי הנידון למוות

ארווין גהרמני, שהורשע בהשתתפות בקטטה בה נהרג אדם, עלול להיות מוצא להורג בכל יום • בקשתו למשפט חוזר נדחתה ובמשפחתו טענו כי השופטים התעלמו מכך שפעל בהגנה עצמית

,עודכן
0השמעה
ארבין כהרמני, היהודי הנידון למוות באיראן. צילום: ללא

צדק בנוסח איראן: בית המשפט לערעורים בטהרן דחה את בקשו של ארווין גהרמני, יהודי אזרח איראן, למשפט חוזר, לאחר שהורשע בהשתתפות בקטטה אלימה שהביאה למותו של אדם.

גהרמני נמצא ברשימת הנידונים למוות והוצאתו להורג תיתכן כבר בימים הקרובים, כך לפי עמותת "ארגון זכויות האדם האיראני" היושב בדנמרק. הדברים מגיעים למרות דיווח מהשבוע שעבר בו נמסר כי כי ההוצאה להורג נדחתה בחודש, על מנת לתת זמן לאפשרות הערעור.

ארווין גהרמני - מוטל עליו גזר דין מוות,צילום: רשתות חברתיות

משפחתו של גהרמני טוענת כי בית המשפט התעלם בפסק הדין מהעבודה כי ארווין פעל בהגנה עצמית ואף סייע להביא את הפצוע בתקרית לבית חולים, בניסיון להציל את חייו. לטענת המשפחה, האיש פעל לגמרי מתוך הגנה עצמית וכל שעשה היה להוציא סכין מידיו של אדם שניסה לתקוף אותו.

גהרמני, בן 20, התאמן בחדר הכושר בעיר קרמנשה שבאיראן, בנובמבר 2022. עם צאתו ממכון הכושר, ארבו לו שבעה גברים, שלהם ככל הנראה היה חייב כסף. אחד מלוויו של גהרמני, שזוהה בידי הסוכנויות האיראניות כאמיר שוקרי, אחז בידו סכין וניסה לדקור את גהרמני. הוא היכה את שוקרי, חטף את הסכין מידו, דקר לכאורה את שוקרי וגרם למותו, כך נטען בגזר הדין. בעקבות המקרה בית המשפט באיראן גזר עליו פסק דין מוות שלא ניתן לערער עליו.

לפי ארגון זכויות האדם האיראני, 103 בני אדם הוצאו להורג בבתי כלא באיראן במהלך החודש האחרון בלבד. ארגון אמנסטי טוען כי בשנת 2023 יותר מ-800 בנ יאדם הוצאו להורג על ידי משטר האייתוללות. הקהילה היהודית באיראן מונה קרוב ל-20,000 נפש וחיה באיום תמידי מצד המשטר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר