הפיגוע באזכרה של סולימאני: "ארה"ב העבירה לטהרן אזהרה חשאית"

פקידים אמריקנים ל"וול סטריט ג'ורנל": המידע על התוכנית של דאעש-חורסאן היה מאוד ספציפי, לאיראן היה זמן להיערך ולסכל • יותר מ-80 בני אדם נהרגו בפיצוצים בבית הקברות בכרמאן בתחילת החודש

זירת הפיגוע. "היה מספיק זמן לסכל". צילום: רויטרס

איראן אמנם האשימה את ארה"ב (ואת ישראל) מפיגועים בבית הקברות בכרמאן בתחילת החודש, אולם כעת נחשף: מאחורי הקלעים וושינגטון העבירה לטהרן התרעה מפני הפיגוע המתוכנן של דאעש.

אזכרת סולימאני: זירת הפיגוע בכרמאן | רויטרס

לפי ה"וול סטריט ג'ורנל", שחשף את דבר האזהרה, ארה"ב קיבלה מידע מוקדם על הפיגוע המתוכנן, שביצע דאעש-חורסאן, סניף של ארגון הטרור באפגניסטן. פקידים אמריקנים אמרו כי המידע, שנמסר לאיראן, היה ספציפי מאוד לגבי המיקום, ומועד מסירתו אפשר לאיראן כדי לסכל את הפיגועים ב-3 בינואר.

סולימאני (במרכז) ב-2016. חוסל בינואר 2020 במתקפת כטב"מים בבגדד, צילום: אי.אף.פי

יותר מ-80 בני אדם נהרגו בפיגועים בשעת האזכרה למפקד כוח קודס, קאסם סולימאני, שחוסל בידי כטב"מים אמריקניים בינואר 2020 ליד נמל התעופה של בגדד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר