"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"סוטים מינית": עיראק אסרה על השימוש במונח "הומוסקסואליות" בכלי התקשורת

הגוף המפקח על התקשורת במדינה הערבית והנחתה את הגופים השונים להשתמש במונח משפיל במקום • גם המונח "מגדר" נאסר לשימוש

,עודכן
0השמעה
שריפת דגל הגאווה בבגדד בירת עיראק. צילום: רויטרס

לא קוראים לילד בשמו: גוף הרגולציה על כלי התקשורת בעיראק אסר היום (רביעי) על השימוש במונח "הומוסקסואליות" בכל כלי התקשורת במדינה הערבית ותחת זו ידרוש את השימוש במונח "סוטים מינית".

דובר וועדת התקשורת והמדיה, הגוף המפקח על התנהלות גופי התקשורת במדינה, הודיע כי הוועדה כבר קיבלה את ההחלטה וכעת היא מחכה לאישור רשמי מהממשלה בבגדד. עוד אמר הדובר כי השימוש במונח "מגדר" נאסר גם הוא. בהצהרה, שהובאה בערבית נכתב: "הוועדה מנחה את כל ארגוני התקשורת לא להשתמש במונח 'הומוסקסואליות' ובמקום זה להשתמש במונח הנכון".

שריפת דגלי הגאווה בכיכר מרכזית בבגדד

גורמים בעיראק סיפרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי עוד טרם נקבע עונש לעוברים על התקנה החדשה אבל ככל הנראה ייקבע קנס כספי.

בחודשיים האחרונים גובר בעיראק קמפיין של איש הדת השיעי, מוקתדא א-סאדר, נגד הקהילה הגאה וכל גילוי פומבי של תמיכה בזכויות הקהילה. פעיליו של א-סאדר שרפו ברחובות בגדד דגלי גאווה לאחר פרשת שריפת ספרי הקוראן בשבדיה.

"נשים וגברים מאמינים מסביב לעולם צריכים להתאחד כדי להילחם בקהילה הלהט"בית, לא באלימות, לא ברצח ובאיומים, אך בעזרת חינוך, חינוך, מודעות, היגיון והצבת סטנדרט מוסרי גבוה", אמר א-סאדר במהלך דרשה בפני קהילתו. א-סאדר נחשב לאיש דת קיצוני אך מתנגד להתערבות האיראנית בעיראק.

נוסף על כך, חברי פרלמנט מהקואליציה של א-סאדר, המהווה את הכוח הפוליטי הגדול בפרלמנט, הגישה הצעת חקיקה שתאסור על הומוסקסואליות באופן גורף. הפרלמנט בבגדד צפוי להתחיל את הדיונים על ההצעה בחודש הבא עם פתיחת מושב הסתיו של הבית, כשקיים סיכוי ממשי שהצעת החוק תעבור.

הומוסקסואליות איננה אסורה באופן רשמי בעיראק אך בחוק העונשים משנת 1969 קיימים סעיפים שמאפשרים למשטרה לעצור ולהטריד חברים מהקהילה הגאה. בנוסף, בתי משפט שרעיים הפעילים במדינה מקיימים מצב של רדיפה קבועה נגד חברי הקהילה הגאה. המציאות בעיראק, שבה הממשלה המרכזית חלשה ומליציות שיעיות מנהלות חלקים נרחבים מהכלכלה והחברה יצרו מצב מסוכן עבור חברי הקהילה הגאה ותומכיהם. אנשי המליציות משתמשים באלימות כלפי מי שחשוד בקיום יחסים הומוסקסואלים ומנצלים וסוחטים חברים בקהילה שנמצאים בארון.

בהכנת הידיעה השתתפה שחר שפירו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר