דיווח: חבר פרלמנט ירדני נעצר בישראל בחשד להברחת נשק וזהב דרך מעבר אלנבי

על פי דיווחים ברשתות, חבר הפרלמנט עימאד אל-עדוואן נתפס כשברשותו שלוש מזוודת מלאות באמל"ח וזהב • דובר משרד החוץ הירדני סנאן אל-מג'לי, מסר כי בעמאן נמצאים בתיאום עם כל הגורמים הרלוונטיים שעוקבים אחרי הסוגיה

200 אקדחים ו-100 ק"ג זהב. ההברחה שנתפסה במעבר אלנבי, צילום: ללא

באתר החדשות הירדני "אל-ממלכה" דווח היום (ראשון) כי משטרת ישראל עצרה את עימאד אל-עדוואן, חבר פרלמנט ירדני, בחשד שניסה להבריח זהב ונשק. על פי הדיווח, מדובר בניסיון הברחה של אמל"ח, אקדחים ורובי M-16, ובנוסף לזאת גם זהב.

תיעוד של כלי הנשק שהדיפלומט הירדני ניסה להבריח לכאורה לישראל

ברשתות החברתיות נטען כי המשטרה סיכלה ניסיון הברחה של נשק דרך מעבר אלנבי ברכב של חבר פרלמנט לאזור יהודה ושומרון. עוד נטען בסרטון שהופץ ברשת כי נתפסו ברשותו שלוש מזוודות שכללו מאות כלי נשק וזהב.

עימאד אל-עדוואן. חבר הפרלמנט הירדני שנתפס. הירדנים בודקים, צילום: רשתות ערביות

דובר משרד החוץ הירדני סנאן אל-מג'לי, מסר כי בעמאן נמצאים בתיאום עם כל הגורמים הרלוונטיים שעוקבים אחרי סוגיית חבר הפרלמנט שנעצר על ידי הרשויות בישראל לחקירה על רקע ניסיון הברחה, כפי שנטען, של נשק וזהב.

הדובר הוסיף כי משרד החוץ הירדני פועל כדי לברר את הסוגייה ולטפל בה בהקדם האפשרי. חבר הפרלמנט אל-עדוואן הוא תושב העיר א-סלט במרכז הממלכה הירדנית. במקצועו הוא עורך דין המתמחה בחוק הבינלאומי וחבר בוועדת לעניינים פלשתיניים בפרלמנט הירדני.

בתוך כך, בירדן קראו לשחרר מיידית את אל-עדוואן. חבר הפרלמנט הירדני ח'ליל עטיה קרא לממשלתו לפעול באופן מיידי להבטחת חזרתו של עמיתו שנעצר בישראל: "אין להתיר לישראל לפגוע בכבוד העם הירדני שוב דרך מעצר של חבר פרלמנט", אמר עטיה. "אסור לנו כירדנים, להתיר לאויב הישראלי, הנוהג בפרקטיקות של טרור בשטחים נגד בני עמנו, לתקוף אותנו שוב באירוע מעצר של עמית מכובד בפרלמנט".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר