מדהים: שבעה בני אדם חולצו היום (שלישי) מהריסות רעידת האדמה בדרום מזרח טורקיה, 203 שעות לאחר האסון. רעש האדמה גבה את חייהם של כ-37 אלף איש בטורקיה ובסוריה.
בשעות הערב, צוות אוקראיני חילץ אישה לאחר 205 תחת ההריסות במחוז הטאיי. כמה שעו תקודם לכן , גבר בן 37 חולץ בחיים 203 שעות, יותר משבוע, לאחר שרעש האדמה החריב את הבית בו התגוררו והוא נקבר תחתיו.
Muhammed Cafer and Muhammed Enes Yeninar, both in their late teens, were rescued from the rubble of separate buildings in Turkey, some 198 hours after last week's devastating earthquakes https://t.co/PUXecigtGs pic.twitter.com/QrYTqB9DXI
— Reuters (@Reuters) February 14, 2023
מוחמד קאפר, צעיר בן 18 מהעיר קהרמאנמרש, הוצא מבין הריסות ביתו על ידי יחידת חילוץ טורקית שעמלה שעות על המבצע המורכב. המחלצים סברו בתחילה כי הצעיר מת במהלך החילוץ, אך הוא נראה מזיז את אצבעותיו, מה שגרם לפרץ שמחה בקרב המחלצים. הנער מאושפז כעת במצב קשה בבית חולים מקומי.
בתיעוד הוא נראה כשהוא מזיז את האצבעות. בנוסף, חולצו גם שני בני אדם נוספים – נער בן 17 ואחיו בן ה-21. הנער, באקי ינינאר, סיפר כי הצליח לשרוד לאחר שאכל את אבקת החלבון של אחיו. "התפללתי בין ההריסות שימצאו אותי, שמעתי את המחלצים. ואז הם משכו אותי ופשוט יצאתי החוצה", סיפר הנער לאחר חילוצו.
בד בבד גוברת הביקורת במדינה על השלטונות וההזנחה המתמשכת של תשתיות ואיכות הבנייה, בעיקר במזרח טורקיה. "אנשים פה לא מתים בגלל רעידת האדמה, הם מתים בגלל צעדים שלא ננקטו מוקדם יותר", סיפר לסוכנות הידיעות "רויטרס" סעיד קודסי, תושב מחוז הטאיי שאיבד את שני בניו ברעידת האדמה.
בנוסף, התגובה המסורבלת של רשויות החילוץ והעיכוב המשמעותי בהגעת סיוע הומניטארי כמו מי שתייה נקיים, מזון ותרופות למיליוני האנשים שאיבדו את בתיהם, מלהיטה את הביקורת נגד שלטונו של נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן. הנשיא עומד בפני בחירות כלליות במדינה בחודש מאי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו