כוחות יוניפי"ל בסיור בשטח לבנון. ארכיון | צילום: אי.פי

תקרית הירי בחייל יוניפי"ל בלבנון: שבעה אנשים הואשמו בפרשה

בית הדין הצבאי האשים את החשודים ברצח, בניסיון רצח ובהרס רכב של יוניפי"ל • העצור שהוסגר לצבא ע"י חיזבאללה בדצמבר הואשם ברצח החייל האירי שון רוני ובניסיון רצח של חייל אחר

תקרית הירי בדרום לבנון: בית הדין הצבאי במדינה האשים היום (חמישי) את האדם, שנעצר לאחרונה, ברצח החייל האירי שון רוני.

חמישה חשודים נוספים הואשמו בפשע חבלה ברכב של יוניפי"ל ובאיומים. חשוד אחר הואשם בניסיון רצח. נגד ששת האחרונים, שעדיין לא הוסגרו לרשויות, פורסמו צווי חיפוש וזימון לחקירה. כל זאת סביב תקרית הירי לעבר כוח יוניפי"ל שהתרחשה בחודש שעבר בכפר אל-עאקביה.

בתקרית נפצעו שלושה חיילים נוספים בכוח הבינלאומי, שאחראי על שמירת השקט באזור הגבול שבין ישראל ללבנון. בחודש שעבר נודע כי חיזבאללה הסגיר לידי צבא לבנון את אחד היורים בחייל האירי. בתחילה בכירים בחיזבאללה הכחישו כל קשר לתקרית.

שון רוני, חייל יוניפי"ל שנהרג בתקרית בדרום לבנון, צילום: משרד ההגנה האירי

העצור הואשם היום גם בניסיון רצח של חייל אירי נוסף בשיירה. באותה תקרית, כלי רכב של יוניפי"ל סטו מהמסלול שלהם בדרום לבנון והגיעו לכפר בטעות.

השיירה הייתה בדרכה לנמל התעופה ביירות, שם החיילים היו אמורים לעזוב את המדינה במסגרת חילופים תקופתיים. בכפר עצמו נתקלו כלי הרכב בתושבים שחסמו את דרכם ודרשו מהם לחזור לדרך המרכזית. במהלך המהומה שהתפתחה במקום, נפתחה אש לעבר כוח יוניפי"ל, מה שהוביל למותו הטרגי של החייל. ימים בודדים לאחר מכן גופתו הוחזרה לאירלנד ונקברה בטקס צבאי. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...