דיווח: לפחות 200 הרוגים במחאות באיראן, מתוכם 23 ילדים

בקרוב יציינו באיראן חודש של הפגנות • ראיסי הפנה אצבע מאשימה לארה"ב בוועידת CICA: "נקטו במדיניות הכושלת של ערעור היציבות"

מחאה באיראן
הפגנת תמיכה בעם האיראני בשבדיה (ארכיון), צילום: רויטרס

בזמן שההפגנות נגד המשטר מסרבות להיכנע ומתקרבות לציון הדרך של כמעט חודש למהומות, נשיאה של הרפובליקה האסלאמית איברהים ראיסי השתתף בוועידת CICA לשיתוף פעולה אזורי באסטנה, בירת קזחסטן, שם טען כי ארה"ב ובעלות בריתה עומדות מאחורי המחאה במדינה.

"איראן מנע את האופציה הצבאית מצדה של ארה"ב והעניקה למדיניות הלחץ המקסימלית תבוסה משפילה", אמר ראיסי בפסגה בה משתתפים גם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ומקבילו הטורקי, רג'פ טאיפ ארדואן. "כעת, בעקבות הכישלון במיליטריזציה ובסנקציות, ארה"ב ובעלות בריתה נקטו במדיניות הכושלת של ערעור יציבות", הוסיף.

ולדימיר פוטין בוועידת CICA, צילום: רויטרס

בתוך כך, נמשכות ההפגנות שהחלו ב-17 בספטמבר כתגובה למותה של מהסא אמיני בת ה-22 בידי משמרות הצניעות משום שלא כיסתה את פלג גופה העליון בחיג'אב המסורתי. כוחות הביטחון של המשטר עדיין מנסים לדכא את קהל המפגינים המורכב ברובו מסטודנטים וצעירים אשר מאסו במצב, במקביל להשבתה זמנית של הגישה לאינטרנט במספר ערים במדינה.

ארגון זכויות האדם Iran Human Rights והמטה באוסלו, דיווח כי לפחות 200 אזרחים נהרגו עד כה בהפגנות, מתוכם 23 ילדים.

מקרון: "צרפת עומדת לצד הנשים"

נשיא צרפת עמנואל מקרון התייחס אמש (רביעי) למצב באיראן ואמר: "צרפת מגנה את הדיכוי של בראשות המשטר האיראני ואנחנו עומדים לצד הנשים האלה. זה עם ריבוני שנלחם על חירותו", הדגיש.

יחד עם זאת עיתונאית הזכירה לנשיא הצרפתי כי לחץ את ידו של מקבילו האיראני במהלך העצרת הכללית של האו"ם בניו יורק. "דיברתי איתו ואמרתי לו את אותו הדבר", השיב מקרון.

"לחיצת היד הזו זעזעה את איראן", התעקשה העיתונאית והוסיפה כי "חלק אמרו שזו תמיכה במשטר".

"ממש לא", סיכם הנשיא והבהיר על מדיניותה של צרפת לאורך השנים בעד זכויות האדם ו"הגנה על העקרונות שלנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר